Утверджена инвестиционная программа ДП НАЭК „Энергоатом” на 2008-2011 годы

Правління ДП НАЕК «Енергоатом» 7.12.2007 р. схвалило середньострокову інвестиційну програму ДП НАЕК «Енергоатом» на 2008-2011 роки та на перспективу до 2015 року.
Зазначену програму розроблено з метою довгострокового стратегічного планування розвитку ДП НАЕК «Енергоатом». Вона охоплює 7 основних напрямків, реалізція яких забезпечить весь спектр розвитку Компанії відповідно до «Еенергетичної стратегії України до 2030 року». Програмою передбачено фінансування таких стратегічних напрямків:

• підвищення безпеки АЕС;
• продовження термінів експлуатації енергоблоків АЕС;
• підвищення надійності і ефективності енергоблоків АЕС;
• забезпечення фізичного захисту і аварійне реагування;
• спорудження нових генеруючих потужностей та ядерних установок;
• зняття з експлуатації енергоблоків АЕС, поводження з РАВ;
• будівництво промислових та непромислових об’єктів ДП НАЕК «Енергоатом».

Загальний обсяг фінансування програми на 4 роки (2008-2011р.р.) складає 24,68 млрд. грн. При цьому інвестиційна складова тарифу становитиме від 4,7 коп./кВт год. у 2008 р. до 10,2 коп/кВт год у 2011р.
Довгострокові обсяги фінансування заходів, наведених у програмі, носять індикативний характер та мають коригуватись напередодні кожного планованого року згідно з чинною процедурою та щорічним «Планом фінансування капітальних інвестицій ДП НАЕК «Енергоатом».
У якості джерел фінансування наведено 3 основних напрямки, одним з яких є кредитні кошти, які пропонується залучати з метою зменшення інвестиційної складової тарифу Компанії.
Реалізація середньострокової інвестиційної програми забезпечить сталий розвиток атомної енергетики відповідно до потреб економіки країни, підвищить рівень безпеки, ефективність та надійність роботи підприємств Компанії.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам