Гражданская позиция

21 сентября 2004 года 249 парламентариев поддержали депутатские запросы Андрея Деркача относительно обеспечения гарантий на свободу слова и невмешательства в деятельность средств массовой информации, неукоснительного соблюдения полномочий народного депутата и бездеятельности Генеральной прокуратуры по фактам противоправных действий сотрудников СБУ в отношении журналистов и должностных лиц информационно-издательской группы «ТелеграфЪ”. Запросы были направлены на имя президента Леонида Кучмы, генерального прокурора Геннадия Васильева, председателя специальной комиссии Верховной Рады по вопросам мониторинга реализации законодательства о выборах президента Владимира Литвина, глав профильных комитетов парламента по вопросам свободы слова и информации Николая Томенко и по вопросам законодательного обеспечения правоохранительной деятельности Владимира Мойсика.

Задолго до начала предвыборной президентской кампании в Украине стало понятно, что стремление ее участников жестко контролировать отечественные СМИ и добиваться от них единообразия будет усиливаться. Так и произошло. Когда стало понятно, что кандидату от власти противостоит, по мнению многих, более рейтинговый и популярный политик от оппозиции. Вот тогда под каток обеспечения единомыслия попали не только так называемые оппозиционные СМИ (как это принято считать), но и масс-медиа, которые с самого начала заняли нейтральную позицию. То есть встали над политическим противостоянием и старались более-менее объективно и сбалансировано освещать политические перипетии.

И власть, и оппозиция в этой президентской гонке исповедуют одинаковый принцип подходи к СМИ и к отдельным журналистам — «если не с нами, то против нас!» Но если оппозиция, к счастью, имеет возможности «давить и воспитывать» в «правильном духе» только свои подконтрольные СМИ, а в отношении других ограничивается устным давлением, то власть не особо церемонится со всеми. Всевозможные проверки работы, слежка за сотрудниками, попытки прослушивать разговоры и отслеживать маршруты передвижения журналистов и руководителей СМИ, навязчивые попытки установить контакты по телефону и «защитить интересы» при полном игнорировании действительных просьб о помощи, давление с помощью 16 (!) судов, вызовы на допросы в Службу безопасности Украины — это далеко не полный перечень средств из арсенала «мер воздействия», которым подверглись сотрудники ЗАО «ИАГ «Телеграф» — газеты «Кіевскій телеграфъ»,ТРК «Эра».

Эти «меры» коснулись и почетного президента ЗАО «ИАГ «Телеграф», народного депутата Украины Андрея Деркача. Он направил два депутатских запроса в адрес Президента Украины Леонида Кучмы и Генерального прокурора Геннадия Васильева с требованием выполнить их конституционные и должностные обязанности.

Предлагаем вашему вниманию тексты этих запросов. Исходя из двух соображений. Во-первых, общественность должна знать о неправомерных деяниях власть предержащих. Во-вторых, подобные запросы в соответствующие инстанции уже неоднократно направлялись и либо оставались без должного ответа, либо в ответ приходили наглые отписки.

«Президенту України КУЧМІ Л.Д.

Голові тимчасової спеціальної комісії ВРУ з питань моніторингу реалізації законодавства про вибори Президента України ЛИТВИНУ В.М.

ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ

Щодо забезпечення гарантій на свободу слова
і невтручання в діяльність ЗМІ, непорушність
повноважень народного депутата України

Вельмишановний Леоніде Даниловичу!

5 квітня 2004 року я звертався до Вас письмово (вих. № 365/1 – 64), а також при особистій зустрічі, яка відбулась у Вашому робочому кабінеті по вул. Банківська 11, з проханням забезпечити безпеку стосовно мене, членів моєї родини, співробітників ЗАТ «ІВГ «ТелеграфЪ», моїх помічників тощо.

27 травня я повторно звертався до Вас письмово (вих. № 365/1 — 100) з цього ж приводу.

Однак події, що сталися після мого чергового звернення до Вас, як Глави держави Україна (Гаранта конституційних прав і свобод громадян України), а також формальні відписки посадових осіб Адміністрації Президента України про нібито «розглянуто і надіслано … для підготовки доповіді Главі держави» переконують, що Ви були праві, зазначивши 29 січня п. р. на всеукраїнській нараді з проблем боротьби з організованою злочинністю і корупцією, що ця «хвороба вразила правоохоронні органи, співробітники яких, з почуття корпоративної солідарності, приховують злочини колег, створюючи таким чином стійкі корупційні зв’язки між собою».

Змушений констатувати, що ситуація з дотриманням законодавства та Конституції України з питань забезпечення прав та свобод громадян з боку правоохоронних органів залишається некерованою, а у деяких випадках стає загрозливою для українського суспільства.

Конкретні факти, які наведені в надісланих Вам матеріалах, а саме: фотографії автомобілів зовнішнього спостереження СБУ в оточенні офісу редакції газети «Київській ТелеграфЪ», вилучення дорожнього листа автомобіля УБОЗ ГУ МВС м. Києва, фотографії журналіста вказаної редакції на фоні автомобіля УБОЗ, матеріали щодо побиття мого помічника народного депутата Пашко Д.В. та незаконного проникнення в її квартиру з метою отримання комп’ютерної бази, не розглядаються по суті й до цього часу.

Це ж стосується і копії ганебного листа — вказівки колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони України Є. Марчука (вих №15-01/490т) від 26.09.02, де Є. Марчук просить голову СБУ організувати перевірку відносно діяльності Інтернет — видання «Версії» та медіа — групи «ТелеграфЪ» і особисто цікавиться, супроводжує проведення судового переслідування проти журналіста газети Воротнікова В.В..

Ті відписки, які надсилають Ваші підлеглі, не дають відповідей на жодне з поставлених мною запитань.

В той же час, завдяки бездіяльності посадових осіб держави Україна, провокації з боку правоохоронних органів проти мене та журналістів і посадових осіб ЗАТ «ІВГ «ТелеграфЪ» не припиняються і набувають все більш нахабного характеру.

У серпні цього року Служба безпеки України почала нову кампанію ганебного тиску на мене — перевірку правомірності охоронних заходів, які здійснювались Головним управлінням «А» СБ України в 1998 – 2001 роках з метою захисту мене та членів моєї родини і проводились згідно та в рамках діючого законодавства України.

Про застосування брудних методів свідчить і виклик повісткою мене безпосередньо у Слідче управління СБУ для отримання «пояснень, у відповідності зі ст. 97 КПК України».

З цього приводу 2 вересня п. р. у моєму робочому кабінеті відбулася розмова зі співробітником Слідчого управління СБУ Скакуном Михайлом Васильовичем. За фактом відібрання від мене пояснень слідчим СУ СБУ було складено протокол.

Аналіз змісту бесіди свідчить, що за вказівкою керівництва СБУ у відношенні мене здійснювались оперативно – розшукові та слідчі заходи із залученням значних ресурсів, за матеріалами яких зараз ведеться дослідча перевірка, що є підтвердженням наведених відомостей у моїх попередніх зверненнях до Вас.

Керуючись ст. 97 КПК України я зробив два звернення, повідомлення (у присутності журналістів ЗАТ «ІВГ «ТелеграфЪ» та ТРК «Ера») за номерами 365/5 – 169, 365/5 — 170 від 02.09.04 р. року (копії додаються), що і було зафіксовано Скакуном В.М. у протоколі.

У вказаних зверненнях наводяться чисельні факти протиправних дій з боку співробітників СБУ та порушення ними чинного законодавства України.

Відповідь, яка направлена мені слідчим управлінням СБУ (№ 6/5666 від 10.09.04), як і відповідь Генеральної прокуратури, не містить інформації про проведення перевірки даних щодо організації «спеціальних груп » у СБУ та можливого залучення їх керівництвом організованих злочинних угруповань за участю діючих (колишніх) співробітників СБУ, спецпідрозділу «Сокіл», кримінальної розвідки та УБОЗ ГУМВС у м. Києві в протиправних діях відносно політиків та журналістів. Також відсутня інформація щодо перевірки виконання вимог Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» (підстави заведення оперативних справ; правильність та достовірність оперативної інформації, що є підставою для проведення оперативно-технічних заходів; залучення підрозділів (у т.ч. регіональних) зовнішнього спостереження) структурами Головного Управління «К» УСБУ в м. Києві та
4-го Управління Головного Управління «К» СБУ (див. мій депутатський запит від 02.07.04). Також відповідь Слідчого управління СБУ не відповідає вимогам ст. 97 а ні за строками, а ні за змістом.

Крім того, Слідче управління СБУ повісткою від 26.08.04 р. (копія додається) викликало посадову особу ЗАТ «ІВГ «ТелеграфЪ» – члена наглядової ради ЗАТ «ІВГ «ТелеграфЪ» Бірсана О.С. до слідчого Заровного В.І. для надання пояснень , а 27.08.04 р. посадовій особі ЗАТ «ІВГ «ТелеграфЪ» – начальнику відділу охорони і безпеки Сафіуліну В.М. до дому подзвонив вказаний слідчий з вимогами про зустріч з ним.

30.08.04 р. В.о. прокурора Солом’янського району розпочав перевірку дотримання закону «Про мораль», в зв’язку з чим направив запит по факсу до ТРК «Ера», попередивши про відповідальність у випадку неявки до Прокуратури.

31.08.04 р. співробітники УСБУ м. Києва Семененко А.В. і Коляда О.І. зайшли в приміщення редакції газети «Київській ТелеграфЪ» зі спробою збору інформації про діяльність журналістів та з пропозицією «взяти «кураторство» над безпекою журналістів редакції у разі виникнення проблем в процесі політичної боротьби».

02.09.04 р. о 23-00 концерном КРТ була відключена від трансляції тижнева підсумкова інформаційна програма ТРК «Ера» (на 18 хвилин був вимкнений звук), у т.ч. обов’язковий блок політичної реклами кандидата у Президенти України.

Це все я розцінюю як сплановані та скоординовані дії, які мають ознаки злочину проти Конституційних прав і свобод громадян та залякування журналістських колективів.

Працюючи на гроші платника податків правоохоронні органи не повинні бути інструментом тиску на суспільство. Однією з їх основних функцій повинна бути задача сприяння гармонійному розвитку громадського суспільства в Україні, яке можливе лише при гарантованих можливостях, свободах кожного громадянина.

У кінцевому результаті, хибна практика застосування законодавства за «політичними мотивами», яка створюється сьогодні, приведе до ефекту бумеранга, а досвід використання правоохоронних органів для тиску на ЗМІ, депутатів, посадових осіб, органи влади і місцевого самоврядування, простих громадян матиме згубні наслідки і буде викорінюватися роками.

Прошу Вас також надати доручення перевірити правові підстави створення та наслідки функціонування в Службі безпеки України «робочої групи з питань захисту економічних інтересів та зміцнення фінансового потенціалу СБУ» (розпорядження Голови СБУ Смешка І.П. № 148дск від 15.05.04), основними завданнями якої є: «- планування заходів, спрямованих на захист економічних інтересів та зміцнення фінансового потенціалу СБУ».

Прошу також проінформувати, які саме (особисті) економічні інтереси має СБУ згідно з діючим законодавством, та якими саме заходами, методами та формами керівники оперативних підрозділів, що входять до складу групи, «зміцнюють фінансовий потенціал Служби безпеки України».

Виходячи з вищенаведеного, керуючись Конституцією України та законами України, прошу Вас:

— звільнити з посади Голови Служби безпеки України Смешка І.П. за систематичні порушення Службою безпеки України чинного законодавства, конституційних прав і свобод громадян, бездіяльність у розслідуванні злочинів проти суспільства, журналістів і народних депутатів, застосування слідчого підрозділу СБУ з метою тиску на народних депутатів, посадових осіб та ЗМІ;

— розглянути питання щодо притягнення до відповідальності Генерального прокурора Васильєва Г.А. за бездіяльність в розслідуванні Генеральною прокуратурою матеріалів щодо фактів противоправного тиску правоохоронними органами на депутатів, журналістів, посадових осіб;

— вжити дієвих заходів по недопущенню перешкоджання діяльності електронних і печатних засобів масової інформації, що входять до ЗАТ «ІВГ «ТелеграфЪ», які максимально повно, об’єктивно та неупереджено висвітлюють передвиборчу кампанію по виборах Президента України, задовольняючи конституційне право громадян на отримання об’єктивної, достовірної та повної інформації, на якій має базуватися їхній свідомий вибір;

— забезпечити гарантії непорушності повноважень народного депутата України припинивши застосування слідчих і оперативних підрозділів Вашими підлеглими з метою тиску та помсти за мою принципову позицію при голосуваннях по законопроектах (в т.ч. конституційну реформу), попередні звернення до Вас з приводу порушень законодавства правоохоронними органами, принципову державницьку позицію з питань порушення законодавства в сфері ядерної безпеки, вмотивованих виступів у ЗМІ з питань депутатської діяльності.

Також повідомляю Вас, що всі матеріали щодо порушень законодавства України за фактами противоправних дій та бездіяльності правоохоронних органів і посадових осіб будуть направлені на розгляд «Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань моніторингу реалізації законодавства про вибори Президента України».

Додатки:
1. Копія депутатського запиту до Генеральної Прокуратури України, від 2 липня 2004 року, на 6 аркушах;
2. Копія відповіді Генеральної Прокуратури України, № 10/1-24832-02, від 21.07.2004 року, на 1 аркуші;
3. Копія повістки Слідчого управління СБУ Деркачу А.Л., на 1 аркуші;
4. Копія повістки Слідчого управління СБУ Бірсану О.С., на 1 аркуші;
5. Копія звернення, повідомлення № 365/5 — 169 від 02.09. 2004 року, на 2 аркушах;
6. Копія звернення, повідомлення № 365/5 — 170 від 02.09. 2004 року, на 2 аркушах;
7. Копія відповіді Слідчого управління СБУ № 6/5666 від 10.09.04, на 1 аркуші.

З повагою,

Народний депутат України А. Деркач»

«Генеральному прокурору України ВАСИЛЬЄВУ Г.А.

Комітет ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності МОЙСИКУ В.Р.

Комітет ВРУ з питань свободи слова та інформації
ТОМЕНКУ М.В.

ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ

Щодо бездіяльності Генеральної прокуратури за фактами противоправних дій співробітників СБУ по перешкоджанню діяльності журналістів та посадових осіб ЗАТ «ІВГ «ТелеграфЪ» та застосуванню слідчих та оперативних підрозділів СБУ з метою порушень повноважень народного депутата України

Шановний Геннадію Андрійовичу!

Протягом останніх двох років я неодноразово звертався до Генеральної Прокуратури України з проханням провести перевірку фактів щодо протиправних дій правоохоронних органів відносно журналістів ЗАТ «Інформаційно – видавничої групи (ІВГ) «ТелеграфЪ», мене та моєї родини, що викладено в моїх зверненнях до Генерального прокурора України від: 05.04.2003; 06.05.2003; 23.12.2003; 27.02.2004; 29.03.2004; 05.05.2004 та 02.07.2004.

Але конкретні факти, які наведено в цих запитах, а саме: фотографії автомобілів зовнішнього спостереження СБУ в оточенні офісу редакції газети «Київській ТелеграфЪ», вилучення дорожнього листа автомобіля УБОЗ ГУ МВС м. Києва, фотографії журналіста вказаної редакції на фоні автомобіля УБОЗ, матеріали щодо побиття мого помічника народного депутата Пашко Д.В. та незаконного проникнення в її квартиру з метою отримання комп’ютерної бази, не розглядаються по суті й до цього часу.

Це ж стосується і копії ганебного листа — вказівки колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони України Є. Марчука (вих №15-01/490т) від 26.09.02, де Є. Марчук просить голову СБУ організувати перевірку відносно діяльності Інтернет — видання «Версії» та медіа — групи «ТелеграфЪ» і особисто цікавиться, супроводжує проведення судового переслідування проти журналіста газети Воротнікова В.В..

Ті відписки, які надсилають Ваші заступники, не дають відповідей на жодне з поставлених мною запитань. Більш того, ігноруючи надіслані документальні та фото- матеріали, у останній відповіді Вашого відомства № 10/1-24832-02, від 21.07.2004 року (копія додається) стверджується, що «підстав для вжиття заходів прокурорського реагування Генеральна прокуратура України не вбачає» і «будь-які оперативно-розшукові заходи стосовно Вас, членів родини, працівників ЗАТ «ІВГ «ТелеграфЬ» не проводились».

В той же час, завдяки бездіяльності ГП, провокації з боку правоохоронних органів проти мене та журналістів і посадових осіб ЗАТ «ІВГ «ТелеграфЪ» не зупиняються і набувають все більш нахабного характеру.

У серпні цього року Служба безпеки України почала нову кампанію ганебного тиску на мене — перевірку правомірності охоронних заходів, які здійснювались Головним управлінням «А» СБ України в 1998 – 2001 роках з метою захисту мене та членів моєї родини і проводились згідно та в рамках діючого законодавства України.

Про застосування брудних методів свідчить і виклик повісткою мене безпосередньо у Слідче управління СБУ для отримання «пояснень, у відповідності зі ст. 97 КПК України».

2 вересня п. р. у моєму робочому кабінеті відбулася розмова зі співробітником Слідчого управління СБУ Скакуном Михайлом Васильовичем. За фактом моїх пояснень слідчим СУ СБУ було складено протокол.

Аналіз змісту бесіди свідчить, що за вказівкою керівництва СБУ у відношенні мене здійснювались оперативно – розшукові та слідчі заходи із залученням значних ресурсів, за матеріалами яких зараз ведеться дослідча перевірка, що є підтвердженням наведених відомостей у моїх зверненнях до Вас.

Керуючись ст.. 97 КПК України я зробив два звернення, повідомлення (у присутності журналістів ЗАТ «ІВГ «ТелеграфЪ» та ТРК «Ера») за номерами 365/5 – 169, 365/5 — 170 від 02.09.04 р. року (копії додаються), що і було зафіксовано Скакуном В.М. у протоколі.

У вказаних зверненнях наводяться чисельні факти протиправних дій з боку співробітників СБУ та порушення ними чинного законодавства України.

Відповідь, яка направлена мені слідчим управлінням СБУ (№ 6/5666 від 10.09.04), як і відповідь Генеральної прокуратури, не містить інформації про проведення перевірки даних щодо організації «спеціальних груп » у СБУ та можливого залучення їх керівництвом організованих злочинних угруповань за участю діючих (колишніх) співробітників СБУ, спецпідрозділу «Сокіл», кримінальної розвідки та УБОЗ ГУМВС у м. Києві в протиправних діях відносно політиків та журналістів. Також відсутня інформація щодо перевірки виконання вимог Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» (підстави заведення оперативних справ; правильність та достовірність оперативної інформації, що є підставою для проведення оперативно-технічних заходів; залучення підрозділів (у т.ч. регіональних) зовнішнього спостереження) структурами Головного Управління «К» УСБУ в м. Києві та 4-го Управління Головного Управління «К» СБУ (див. мій депутатський запит від 02.07.04). Також відповідь Слідчого управління СБУ не відповідає вимогам ст. 97 а ні за строками, а ні за змістом.

Крім того, Слідче управління СБУ повісткою від 26.08.04 р. (копія додається) викликало посадову особу ЗАТ «ІВГ «ТелеграфЪ» – члена наглядової ради ЗАТ «ІВГ «ТелеграфЪ» Бірсана О.С. до слідчого Заровного В.І. для надання пояснень , а 27.08.04 р. посадовій особі ЗАТ «ІВГ «ТелеграфЪ» – начальнику відділу охорони і безпеки Сафіуліну В.М. до дому подзвонив вказаний слідчий з вимогами про зустріч з ним.

30.08.04 р. В.о. прокурора Солом’янського району розпочав перевірку дотримання закону «Про мораль», в зв’язку з чим направив запит по факсу до ТРК «Ера», попередивши про відповідальність у випадку неявки до Прокуратури.

31.08.04 р. співробітники УСБУ м. Києва Семененко А.В. і Коляда О.І. зайшли в приміщення редакції газети «Київській ТелеграфЪ» зі спробою збору інформації про діяльність журналістів та з пропозицією «взяти «кураторство» над безпекою журналістів редакції у разі виникнення проблем в процесі політичної боротьби». Це я розцінюю як спробу тиску на журналістів та втручання у діяльність ЗМІ.

02.09.04 р. о 23-00 концерном КРТ була відключена від трансляції тижнева підсумкова інформаційна програма ТРК «Ера» (на 18 хвилин був вимкнений звук), у т.ч. обов’язковий блок політичної реклами кандидата у Президенти України.

З прикрістю констатую, що вище наведена хронологія подій після мого запиту до Вас від 02.07.04 р. (копія додається) наявно показує відсутність з Вашого боку дієвих заходів щодо забезпечення виконання Ваших посадових обов’язків.

Працюючи на гроші платника податків правоохоронні органи не повинні бути інструментом тиску на суспільство. Однією з їх основних функцій повинна бути задача сприяння гармонійному розвитку громадського суспільства в Україні, яке можливе лише при гарантованих можливостях, свободах кожного громадянина.

У кінцевому результаті, хибна практика застосування законодавства за «політичними мотивами», яка створюється сьогодні, приведе до ефекту бумеранга, а досвід використання правоохоронних органів для тиску на ЗМІ, депутатів, посадових осіб, органи влади і місцевого самоврядування, простих громадян матиме згубні наслідки і буде викорінюватися роками.

Вимагаю від Вас виконання Ваших посадових обов’язків і вжиття передбачених законодавством заходів прокурорського реагування за фактами противоправних дій співробітників СБУ та прокурорського нагляду за дослідчою перевіркою, яка здійснюється Слідчим управлінням СБУ з метою тиску на мене та посадових осіб ЗАТ «ІВГ «ТелеграфЪ» у зв’язку з виконанням мною посадових обов’язків народного депутата України (у т.ч. з метою помсти та залякування за принципову позицію в голосуванні по законопроектах, принципову позицію щодо порушень законодавства в сфері ядерної безпеки, попередні звернення до Президента України та Генеральної прокуратури щодо фактів противоправних дій співробітників СБУ), незалежною державницькою позицією, яку займають печатні та електронні засоби масової інформації, які входять до ЗАТ «ІВГ «ТелеграфЪ» і максимально повно, об’єктивно та неупереджено висвітлюють передвиборчу кампанію по виборах Президента України, задовольняючи конституційне право громадян в отриманні об’єктивної, достовірної та повної інформації, на якій має базуватися їхній свідомий вибір.

Прошу також вжити заходів прокурорського реагування та перевірити правові підстави для створення та функціонування в Службі безпеки України «робочої групи з питань захисту економічних інтересів та зміцнення фінансового потенціалу СБУ» (розпорядження Голови СБУ Смешка І.П.
№ 148дск від 15.05.04), основними завданнями якої є: «- планування заходів, спрямованих на захист економічних інтересів та зміцнення фінансового потенціалу СБУ».

Прошу також проінформувати, які саме (особисті) економічні інтереси має СБУ згідно з діючим законодавством, та якими саме заходами, методами та формами керівники оперативних підрозділів, що входять до складу групи, «зміцнюють фінансовий потенціал Служби безпеки України».

Копію цього запиту буде направлено на розгляд «Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань моніторингу реалізації законодавства про вибори Президента України», а також до Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації для підготовки і розгляду Верховною Радою України згідно до повноважень, передбачених Конституцією України та в рамках реалізації положень законодавства щодо громадського контролю за діяльністю правоохоронних органів, питання щодо:

— звільнення з посади Голови Служби безпеки України Смешка І.П. за систематичні порушення Службою безпеки України чинного законодавства, конституційних прав і свобод громадян, бездіяльність у розслідуванні злочинів проти суспільства, журналістів і народних депутатів, застосування слідчого підрозділу СБУ з метою тиску на народних депутатів, посадових осіб та ЗМІ;

— бездіяльності в розслідуванні Генеральною прокуратурою матеріалів щодо фактів противоправного тиску правоохоронними органами на депутатів, журналістів, посадових осіб.

Додатки:
1. Копія депутатського запиту до Генеральної Прокуратури України, від 2 липня 2004 року, на 6 аркушах;
2. Копія відповіді Генеральної Прокуратури України, № 10/1-24832-02, від 21.07.2004 року, на 1 аркуші;
3. Копія повістки Слідчого управління СБУ Деркачу А.Л., на 1 аркуші;
4. Копія повістки Слідчого управління СБУ Бірсану О.С., на 1 аркуші;
5. Копія звернення, повідомлення № 365/5 — 169 від 02.09. 2004 року, на 2 аркушах;
6. Копія звернення, повідомлення № 365/5 — 170 від 02.09. 2004 року, на 2 аркушах;
7. Копія відповіді Слідчого управління СБУ № 6/5666 від 10.09.04, на 1 аркуші.

З повагою,
Народний депутат України А. Деркач»

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам