Депутаты фракции БЮТ требуют голову Балоги

Депутаты фракции БЮТ В ВР требуют прекратить крайне опасную для государства политику вмешательства в работу СБУ президентского секретариата, освободить от должности его руководителя — Виктора Балогу и извиниться перед Правительством и Премьер-министром Украины за содеянную провокацию. Об этом говорится в заявлении офицеров-депутатов фракции БЮТ.

«Сегодня СБУ активно втягивается в разработанный в Секретариате Президента сценарий по организации провокаций против премьер-министра Украины Юлии Тимошенко», — заявляют депутаты.

Все это делается по согласию Виктора Ющенко, который, как говорится в Заявлении, несет полную ответственность за развал СБУ и использование спецслужб в политической борьбе.

Также сообщается, что «на высшие должности в СБУ продвигаются исключительно люди, определенные лично руководителем секретариата Президента Виктором Балогою, которые не имеют ни одного понятия об офицерском достоинстве и чести и втягивают Службу в систему политических репрессий».

Более того, «с целью втягивания силовых структур в политические авантюры, Президент Украины взялся бесконтрольно и невмотивовано раздавать генеральские звания, что является обычной политической коррупцией. Высокое звание генерала через такую политику дискредитировано, равно как и государственные награды, которые вручаются откровенным прохиндеям и коррупционерам».

Кроме того, депутаты напомнили, что СБУ уже более как два года не имеет полноценного руководителя, предназначенного законным путем. Это абсолютно недопустимо для цивилизованного и сильного государства, которое должно защищать национальный суверенитет и независимость».

В результате, говорится в Заявлении, сегодня Служба безопасности Украины деморализована и находится в наиболее плохом состоянии за все годы государственной независимости.

Поэтому, с целью восстановления эффективности деятельности СБУ, возвращение ей авторитета и репутации, депутаты фракции БЮТ вносят на рассмотрение парламента проект изменений в Закон Украины «О Службе безопасности Украины" (номер 3086).

В документе указывается, что в случае неназначения Главы Службы безопасности Украины по представлению Президента, исполняющего обязанности Главы Службы назначает Верховная Рада Украины, а кадровая политика осуществляется по профессиональному принципу, непосредственно внутри Службы, а не в секретариате президента.

* * *

"ЗАЯВА ОФІЦЕРІВ-ДЕПУТАТІВ ФРАКЦІЇ «БЛОК ЮЛІЇ ТИМОШЕНКО» У ВЕРХОВНІЙ РАДІ УКРАЇНИ

Ми офіцери-депутати фракції «Блок Юлії Тимошенко» у Верховній Раді України, цілком поділяємо стурбованість, висловлену нашими колегами зі Служби безпеки України щодо розвалу СБУ та використання спецслужб для виконання політичних замовлень.
Багато чесних офіцерів масово залишають Службу і подають рапорти про звільнення.

Незграбна і, за своєю суттю, злочинна політика щодо управління Службою безпеки України призводить до вкрай негативних наслідків, які набувають незворотного характеру.

Серед таких:

1. Цілком авантюрна і безвідповідальна кадрова політика. На вищі посади в СБУ просуваються виключно люди, визначені особисто керівником секретаріату Президента Віктором Балогою, які не мають жодного поняття про офіцерську гідність та честь і втягують Службу в систему політичних репресій.

2. Сьогодні Служба безпеки України активно втягується до розробленого в секретаріаті Президента сценарію організації провокацій щодо Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Все це робиться за згодою Віктора Ющенка. Тому саме Президент несе повну відповідальність за розвал СБУ та використання спецслужб в політичній боротьбі.

3. З метою втягування силових структур в політичні авантюри, Президент України взявся безконтрольно і невмотивовано роздавати генеральські звання, що є звичайною політичною корупцією. Високе звання генерала через таку політику дискредитоване, так само як і державні нагороди, що вручаються відвертим пройдисвітам та корупціонерам.

4. Служба безпеки України вже більш як два роки не має повноцінного керівника, призначеного законним шляхом. Це абсолютно неприпустимо для цивілізованої і сильної держави, що має захищати національний суверенітет та незалежність.
Загалом, необхідно визнати, що сьогодні Служба безпеки України деморалізована і перебуває в найгіршому стані за всі роки державної незалежності.

Для відновлення ефективності діяльності СБУ, повернення їй авторитету та репутації ми вносимо на розгляд парламенту проект змін до Закону України «Про Службу безпеки України", якими передбачено:

— у випадку непризначення Голови Служби безпеки України за поданням Президента, виконуючого обов'язки Голови Служби призначає Верховна Рада України;

— кадрова політика здійснюється за фаховим принципом, безпосередньо всередині Служби, а не в секретаріаті президента.
Законопроект за номером 3086 вноситься нами до парламенту сьогодні, 1 вересня.

Крім того, ми вимагаємо від Президента України припинити вкрай небезпечну для держави політику втручання в роботу СБУ президентського секретаріату, звільнити з посади його керівника — Віктора Балогу і вибачитися перед демократичним коаліційним Урядом та перед Прем'єр-міністром України за вчинену провокацію".

Источник: Fraza
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам