Советника Черновецкого могут объявить в международный розыск?

Радник київського мера Казбек Бектурсунов проходить у справі про розкрадання коштів казахського БТА Банку. Про це виданню "Тема" повідомило джерело у прокуратурі Республіки Казахстан. "У нас є низка питань до Казбека Бектурсунова щодо його співробітництва з Мухтаром Аблязовим, однак, нам не відомо його місцезнаходження. В даний момент ми розглядаємо можливість оголошення його в міжнародний розшук", — сказав співрозмовник видання.

Як повідомили в прес-службі казахського банку, причиною конфлікту між АТ "БТА банк" (Казахстан), менеджментом ВАТ "БТА банк" (Україна) і екс-головою ради директорів казахстанського банку Аблязовим є незаконне вилучення з власності АТ "БТА банк" (Казахстан) 39,99% акцій ВАТ "БТА Банк" (Україна). У свою чергу, заступник голови правління "БТА-банку" (Україна) Наталя Сергєєва заявила про можливості дестабілізації банківської системи України через спробу захоплення банку.

Уперше про зв'язки між Аблязовим і Бектурсуновим стало відомо наприкінці 2008 року, після появи в журналістському середовищі чуток про те, що радник мера Києва не оплатив низці журналістів написання матеріалів, присвячених компанії "Макс-Велл", заснованій Аблязовим.

Низка спостерігачів вважають конфлікт навколо українських активів Аблязова причиною розповсюдження інформації про розбещення неповнолітньої Казбеком Бектурсуновим. Про це також говорить факт перевірки прокуратурою Києва законності закриття кримінальної справи проти Бектурсунова.

У 2005-2006 роках Казбек Бектурсунов був генеральним директором ВД "Комерсант-Україна". У вересні 2006 м він був звільнений з посади директора українського Комерсанта, причому, на думку тодішнього головного редактора "Комерсант-Україна" Андрія Васильєва, "и старий, і новий власники ВД "Комерсант" проявили надзвичайний гуманізм, не порушивши проти пана Бектурсунова справи".

З початку 2007 року він обійняв посаду радника мера міста Києва з питань взаємодії зі ЗМІ і зв'язках із громадськістю, а також став курувати "Київський медіа-холдинг".

Скандали супроводжували Бектурсунова і тут. Зокрема, як відзначає видання, існує безліч свідчень журналістів про невиплати зарплат і гонорарів, погрози з боку співробітників КМХ, і навіть побиття співробітників КМХ.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам