Петьовка: снижение коммунальных тарифов в Киеве – яркий пример коррупции

Рішення київської влади про повернення до раніше діючих тарифів на житлово-комунальні тарифи прийнято не з економічних підстав, а суто з передвиборчих міркувань і є яскравим прикладом політичної корупції. Таке переконання висловив сьогодні член Президії Єдиного Центру, народний депутат України Василь Петьовка.

За його словами, міський голова Леонід Черновецький зробив прямий політичний пас урядові Юлії Тимошенко, яка миттєво оголосила зменшення тарифів прямим наслідком зусиль уряду. «Вкотре очевидним стало те, що критичні випади Прем’єр-міністра на адресу столичного градоначальника завжди були розраховані на легковірну публіку. Насправді, і про це неодноразово заявляв Єдиний Центр, Ю.Тимошенко і Л.Черновецький є партнерами, які допомагають один одному у політичних оборудках. Достатньо пригадати, що мер зовсім не реагував на доручення Президента встановити економічно обґрунтовані тарифи, зате підіграв нинішньому Прем’єру, як тільки вона заявила про свої президентські плани».

Василь Петьовка вказав на ймовірний ризик того, що ціною такого політичного бартеру будуть величезні боргові втрати. Значного фінансового удару завдано по компанії «Нафтогаз України», оскільки експерти вже прогнозують зростання заборгованості київських тепловиків за спожите паливо до 1,5 млрд. гривень. Це при тому, що Київ – далеко не бідне місто, яке може повністю сплачувати за газ. Адже середня зарплата в столиці перевищує 3 тис. гривень, тоді як у Львові вона становить 1600 гривень, а у Кіровограді – лише 1300 гривень. «Неекономічне зменшення комунальних тарифів – це одна з форм купівлі голосів виборців, нарівні з гречкою чи консервами. Не виключено, що Київ став початком всеукраїнської кампанії Прем’єр-міністра з обміну державних ресурсів на політичну підтримку. Залежно від регіону змінюватиметься лише обмінний курс голосу до кубометру газу. Фінал цього буде сумний – колапс газової галузі».

На переконання Петьовки, свавільне поводження з комунальними тарифами у Києві з усією гостротою доводить необхідність запровадження єдиного підходу до обрахунку вартості послуг ЖКГ. Таким чином, з суто економічного питання буде вилучено домішки політики. «Однак марно чекати цього від нинішнього уряду. Прикро, але в нас і досі економіка є заручницею тимчасової політичної доцільності», — констатує депутат.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам