ТИС угрожает безопасности порта «Южный»

07 жовтня в акваторії порту «Южний» виникла нештатна ситуація, котра загрожувала безпеці судноплавства. Керівництво приватної стивідорної компанії «Трансінвестсервіс» намагалося вивести судно, яке стояло біля 16-го причалу, без санкцій головної диспетчерської порту та інспекції портового нагляду.

Капітан судна «Tian Song Feng» для здійснення виводу пароплава через агента ООО «АТИС» замовив плавзасоби сторонньої організації.

Згідно п.4.1.1. Обов’язкових Постанов буксирувальні операції в акваторії порту здійснюються лише буксирувальними суднами порту.

Для відшвартовки «Tian Song Feng» від причалу та виведення його з акваторії порту згідно поданій заявці наявних буксирів портового флоту вистачало.

Навіть у разі неможливості здійснення операції суднами портофлоту викликати вищеназвані буксири забороняється, оскільки жодного договору про роботу цих плавзасобів в акваторії порту «Южний» з портом не укладалось, екіпаж не пройшов необхідних курсів. Незважаючи на заборони інспекції портового нагляду та диспетчерської порту, лоцмани декілька разів намагалися розпочати операцію відшвартовки «Tian Song Feng».

Судно було виведено з акваторії порту наступного дня за допомогою буксирів портового флоту порту «Южний».

Керівництво порту висловлює свою занепокоєність нехтуванням та недбалим ставленням компанії «Трансінвестсервіс» до правил безпеки судноплавства в акваторії порту «Южний».

Довідка:

Державне підприємство Морський торговельний порт «Южний» засновано в 1978 році, розташовано в акваторії Аджаликського лиману, в 30 км на північний схід від Одеси, є одним з найбільш глибоководних портів на Чорному морі. Порт здатен приймати судна дедвейтом (вантажопідйомністю) до 150 тис. тон і обслуговує основні експортні та транзитні вантажопотоки навалочних, вугільно-рудних, генеральних, хімічних і наливних вантажів.

За підсумками 7 місяців 2009 року вантажообіг порту, порівняно з аналогічним періодом минулого року, виріс на 9,1% та склав 10 млн. 826,4 тис. тон.

За 7 місяців портом було оброблено 447 суден і 101 тис. 447 піввагонів, заробітна плата співробітників порту збільшилася на 16%. За перше півріччя 2009 року порт «Южний» перерахував до держбюджету 187,2 млн. грн.

Вантажообіг порту в 2008 р. склав 21 млн. 698 тис. тон.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам