Единый Центр призывает кандидатов-демократов объединиться

Лідер Єдиного Центру Віктор Балога закликає до об’єднання демократичних сил на виборах президента України. На сьогоднішній прес-конференції він, зокрема, запропонував Віктору Ющенку, Анатолію Гриценку, Юрію Костенку та Арсенію Яценюку визначити єдиного серед них кандидата у президенти. Таке об’єднання спільних дій, на думку Балоги, необхідне для збереження демократичної перспективи України.

«Нині втратили єдність окремі політики, які вважають себе демократами і колись об’єднувалися навколо Ющенка. Зокрема, прихильники Тимошенко саме її вважають єдиним кандидатом від демократичних сил. Хоча на посаду глави держави претендують ще кілька носіїв демократичних ідей зі спільним політичним минулим. Це чинний глава держави Ющенко та Гриценко, Костенко, Яценюк», — заявив Балога.

Лідер Єдиного Центру вважає, що «окремо нині жоден з цих політиків немає шансів на виборах глави держави, тоді як об’єднавши зусилля вони зможуть вивести свого претендента у другий тур».

Тому, за словами Балоги, Єдиний Центр пропонує названим політикам домовитися про координацію зусиль. Рішення доцільно закріпити письмово і за участі посередника. Він має бути рівновіддаленим від кандидатів, але при цьому користуватися їхньою довірою.

Віктор Балога повідомив, що Єдиний Центр пропонує кандидатам два варіанти спільних дій. Перший: єдиний кандидат визначається під час переговорів, решта відмовляються від балотування і працюють на його підтримку. Другий: кандидати ведуть власну виборчу кампанію з умовою «взаємного ненападу». Єдиний кандидат визначається за місяць до дня голосування, виходячи з соціологічних рейтингів.

«Таким чином, — зауважує Лідер партії, — впродовж кампанії штаби кандидатів працюють на втілення цієї політичної комбінації, яка дозволить вивести демократичного кандидата у другий тур».

«Є лише одна перешкода для втілення цього сценарію: це надмірні амбіції кожного з названих політиків. Однак їм треба дбати не про власний пафос, а виходити з ризику «бетонування» демократії в Україні. Саме таке об’єднання матиме значно більший «кумулятивний» ефект, ніж розрізнена участь у кампанії», — сказав Балога.

Віктор Балога наголосив, що «Єдиний Центр ставить перед кандидатами на посаду президента України головну вимогу — розвиток демократичних цінностей держави. Будь-які програми, гасла, конкретні дії, які обмежуватимуть демократичні права і свободи, категорично неприйнятні».

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам