Виктор Балога: врачи с мировым именем настаивают на использовании препарата «Тамифлю» для профилактики гриппа

Медичний препарат «Таміфлю» є ефективним запобіжним засобом проти хвороби на «каліфорнійський» грип, і авторитетні іноземні лікарі настійливо рекомендують вживати його для профілактики недуги. Про це сьогодні повідомив лідер Єдиного Центру Віктор Балога як відповідь на заклик прем’єр-міністра Юлії Тимошенко до населення відмовитися від профілактичного використання «Таміфлю» проти вірусу A/H1-N1.

За словами Балоги, одразу після того, як прозвучала ця відозва керівника уряду, він звернувся за консультацією до фахівців клініки «Рудольфінерхаус» (Австрія, Відень) щодо доцільності вживання «Таміфлю» для запобігання ураження смертельним грипом. У зв’язку з цим зверненням відомий у світі лікар, доктор медицини, професор Микола Корпан провів низку консультацій із австрійськими імунологами та вірусологами. Серед них – професор віденського університету Штефан Вінклер, який є визнаним спеціалістом із інфекційних захворювань та вірусології.

За підсумками цих консиліумів Корпан сформулював узагальнені лікарські рекомендації людям, які вже інфіковані A/H1-N1 або знаходяться в зоні епідемії. Лікар «Рудольфінерхаус» повідомив, що передав висновки своїх австрійських колег в посольство України у Австрії.

Серед загальних заходів рекомендується, насамперед, уникати масових скупчень людей, особливо контактів із хворими. Також лікарі наголошують на необхідності частіше мити руки й носити захисні маски на роботі та при спілкуванні з хворими.

Здоровим людям, які знаходяться серед хворих, лікарі радять приймати вранці 1 капсулу «Таміфлю» (75 мг) протягом двох тижнів. Також упродовж місяця рекомендується вживати 5 г (чайну ложку) аскорбінової кислоти тим, хто захворів на «каліфорнійський» грип, і тим, хто прагне уникнути недуги. Доцільно також пити препарати, які зміцнюють імунну систему.

Для дорослих, яких уразив вірус «каліфорнійського грипу», австрійські фахівці пропонують таку медикаментозну терапію: приймати 75 мг капсули «Таміфлю» уранці й увечері протягом 5 днів. Так само вживати препарат рекомендується для хворих немовлят до 1 року (капсули 30 мг) і дітей від 1 до 14 років (45 мг). При цьому ефективно ліки діятимуть лише тоді, якщо їх починати приймати у перші 48 годин після захворювання.

«Це конкретні пропозиції фахівців зі світовим ім’ям. Принаймні, їм можна довіряти через те, що рекомендації складені компетентними людьми у тиші клінік і лабораторій, а не політиками перед скупченням журналістів, та ще й у прямому ефірі. Порятунок країни від грипу – це справа виключно професіоналів», — підкреслив Балога.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам