Криль: изменим избирательную систему – разрушим миллиардные коррупционные схемы

«Якщо до порядку денного Верховної Ради не буде включено питання зміни системи виборів, то наступного року місцеві вибори знову залишаться прибутковим видом політичного бізнесу». Так прокоментував голова Єдиного Центру, народний депутат Ігор Кріль першочергові завдання парламенту на пленарний тиждень.

Політик нагадав, що до початку місцевих виборів залишилося трохи більше двох місяців, «а реально значна частина політичних сил вже перебуває у виборчому процесі. Тому новий політичний рік може розпочатися з черг до партійних офісів бажаючих оптом чи вроздріб придбати місця у списках», — наголосив голова Єдиного Центру.

Кріль нагадав, що масштаби політичної корупції сягнули настільки високого рівня, що, за оцінками експертів, під час минулих виборів до місцевих рад вартість одного місця в прохідній частині списку становила для Києва близько 500 тисяч доларів. «Тому зміна виборчої системи – це не примха політиків, а єдина можливість поламати мільярдні корупційні схеми», — наголосив народний депутат.

Кріль підкреслив, що сьогодні парламенту намагаються нав‘язати дискусію, яка система краща – мажоритарна чи за відкритими списками. «Є велика небезпека, що за цими розмовами можливість змінити систему буде банально заговорена. Тому потрібно невідкладно внести на розгляд парламенту обидва варіанти. Той законопроект, який набере більше голосів, і має бути взятий за основу, доопрацьований та прийнятий Верховною Радою ще до Нового року», — заявив голова Єдиного Центру.

Версия для печати

Гороскопы на сегодня

#horoukrnet {margin:-5px 0 5px 0;}
#horoukrnet a {text-align: center; font-weight: normal; color: #000; text-decoration: none; font-size: 8pt;}
#horoukrnet img {vertical-align:top;margin-top:5px;}

Загрузка…

Видео новости

#videoukrnet .unp-descr {text-align:left; padding-right:15px!important; margin-top:0px!important; padding-left:5px; width:41%;}
#videoukrnet .unp-frame {width:100%;}
#videoukrnet .unp-corner2-lt { width:32%; *width:31.5%; margin-left:1%; *margin-left:5px;}
#videoukrnet .unp-corner2-lb { overflow:hidden; height:80px;}
#videoukrnet .unp-corner2-lb img {}
#videoukrnet .unp-corner2-lb a { float:left; display:block;}
#videoukrnet .unp-play-logo { display:none;}
#videoukrnet .unp-border-v {padding-top:0px;}

Загрузка…
Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам