Кличко: депутаты Киевсовета объединились из-за материальной выгоды

Синхронне голосування більшості Черновецького й так званої «опозиції» за земельні питання на сесії Київради 15 липня показало, що столичні депутати із різних фракцій з легкістю об’єднуються заради матеріальної вигоди. Про це заявив лідер однойменного Блоку Віталій Кличко.

«Із порушенням регламенту депутати внесли з голосу майже 40 земельних питань. Вони не мали навіть відповідних проектів рішень! Причому більше всього – 15 питань – внесли депутати від «опозиційної» фракції БЮТ, 14 – від Партії Регіонів, 9 – від Блоку Черновецького та 2 – від Блоку Литвина. Відбулося справжнє єднання Київради, але сталося це не лише через політичні мотиви, а й завдяки банальному бажанню покращити свій матеріальний стан», – говорить Віталій Кличко.

При цьому дещо дивною назвав політик поведінку депутатів із фракції Блоку Юлії Тимошенко: «Вони самі ініціювали питання про відставку Олеся Довгого з посади секретаря Київради, але під час голосування дали всього лише кілька голосів «за». Можливо, ці депутати не встигли натиснути на кнопки? Зате під час розгляду земельних питань вони вже продемонстрували «злагоджену» роботу, – іронізує Кличко. – У той час, коли депутати Блоку Кличка блокували трибуну Київради, намагаючись зупинити незаконну роздачу землі, фракція БЮТ просила цього не робити і голосувала синхронно із більшістю Черновецького. Після такого у них ще повертається язик називати себе опозиційною силою?».

«Я хочу нагадати так званим опозиціонерам, що не можна бути «трошки вагітними». І замість написання «відкритих листів» та виголошення різноманітних заяв, варто було би зайнятися справжньою опозиційною діяльністю й відстоювати інтереси киян принаймні так, як це робить Блок Кличка», – резюмував політик.

Блок Кличка звертається із запитом до правоохоронних органів, аби ті дали оцінку незаконному проведенню голосування на сесії Київради 15 липня.

Усього внесено майже 40 земельних питань до порядку денного пленарного засідання сесії Київради, яке відбулося 15.07.10. З них депутатами від БЮТ (Москаль, Давиденко, Шевченко, Нікульшин, Дмитрук) – 15, депутатами від ПР (Омельяненко, Щербинська) – 14, депутатами від БЛЧ (Грінюк, Грушко, Мельничук, Самохін) – 9, депутатами від БЛ (Гайдук, Голиця) – 2.

Так, депутатами від Блоку Юлії Тимошенко до порядку денного з голосу внесено:
– 8 питань про передачу громадянам у приватну власність земельних ділянок у Деснянському, Солом’янському, Дніпровському (7 громадян), Голосіївському, Святошинському (5 громадян) районах міста Києва;
– 7 – внесення змін до договорів оренди, поновлення договорів оренди земельних ділянок.

Депутатами від Партії Регіонів:
– 3 питання про передачу громадянам у приватну власність земельних ділянок у Оболонському (12 громадян), Подільському (5 громадян), Солом’янському районах міста Києва;
– 2 питання про передачу релігійним громадам земельних ділянок у постійне користування;
– 2 питання про передачу у власність земельних ділянок обслуговуючим кооперативам;
– 6 питань про передачу комерційним структурам земельних ділянок в оренду, внесення змін до договорів оренди земельних ділянок, поновлення договорів оренди земельних ділянок;
– 1 питання про передачу ДП «Палац спорту» земельної ділянки у постійне користування.

Депутатами від Блоку Леоніда Черновецького:
– 1 питання про передачу громадянину у приватну власність земельної ділянки у Святошинському районі міста Києва;
– 1 питання організації раціонального використання земельної ділянки
– 4 питання поновлення договорів оренди, внесення змін до договорі оренди земельних ділянок комерційним структурам;
– 1 питання надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки;
– 2 питання – надання земельної ділянки Головному управлінню капітального будівництва та поновлення договору оренди земельної ділянки Деснянській районній у місті Києві державної адміністрації.

Депутатами від Блоку Литвина:
– 1 питання передачі у приватну власність земельної ділянки обслуговуючому кооперативу;
– 1 питання поновлення договорі оренди земельної ділянки.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам