Печерский суд боится «Батьківщини»

Печерський районний суд Києва проігнорував розгляд справи щодо партії «ВО «Батьківщина». Саме сьогодні суддя Сергій Вовк повинен був провести перше засідання за позовом колишнього голови Київської обласної «Батьківщини», який вимагає у судовому порядку скасувати рішення партійної конференції, де, зокрема, новим головою Київської обласної «Батьківщини» обрали Костянтина Бондарєва.

Суддя Вовк, зухвало порушуючи всі процесуальні норми, навіть не відкрив засідання, призначене на 2 серпня. Сховавшись у своєму лігві-кабінеті, суддя не вийшов до представників «Батьківщини», щоб роз’яснити ситуацію. Натоміть відправив до них свого помічника, який і повідомив, що судового засідання сьогодні не буде. Така позиція служителів Феміди відверто здивувала народного депутата від БЮТ Сергія Власенка, який у цій справі представляє інтереси «Батьківщини».

«Це свідчить про одне-єдине – величезне бажання затягнути справу, бо вона є політичною. Суддя взагалі не повинен був приймати цю справу до впровадження, оскільки відповідно до чинного законодавства, Конституції, чинної судової практики – така категорія справ не підлягає розгляду в суді, оскільки це внутрішнє питання політичних партій. Цей пан (Майбоженко), всупереч волі партійців, вирішив встановити свій власний порядок на Київщині і, зокрема, в Київській обласній «Батьківщині» – щоб його не можна було ані переобрати, ані змінити, ані догану винести», — наголосив Сергій Власенко.

Він зазначив: протягом 4 років у судах не було подібних прецедентів. Служителі Феміди розуміли, що подібні позови не можна приймати до розгляду. Втім Печерський суд, традиційно, вирішив зробити по-своєму – лише за останні 2 місяці розглянув дві подібні політичні справи. І обидві – справа рук судді Сергія Вовка.

«Члени партії мають право самі обирати своє керівництво. І ніхто не вправі їм диктувати – одного чи іншого їм вибирати. Обрали – значить, бюро діє, голова легітимний», — зауважує народний депутат від БЮТ Уляна Мостіпан.

З самого ранку до суду з’їхались партійці з усіх куточків Київщини. Вони хотіли побачити, як вершитиметься правосуддя. А також чекали на колишнього голову Київської обласної «Батьківщини», аби він особисто пояснив їм свої дії. Втім ані він сам, ані його представники у суд не з’явились. «Неявка позивача свідчить про те, що він не зацікавлений у розгляді справи», — заявив Сергій Власенко.

Найближчим часом Київська обласна «Батьківщина» має сформувати свої списки кандидатів у депутати. Втім поки тривають судові баталії і Мін’юст не може зареєструвати зміни у керівництві партійним осередком, ці списки будь-яка виборча комісія може ставити під сумнів. Власенко сподівається на Апеляційний суд, який розглядатиме рішення не за вказівкою політичних опонентів, а відповідно до чинного законодавства. 70% виборців Київщини, які на останніх президентських виборах проголосували за Юлію Тимошенко, мають право обирати тих, кого вони хочуть, а не тих, кого їм нав’язують, наголосив народний депутат.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам