Балога: фальсификация выборов – это крах власти и путь к изоляции Украины

Якщо влада вдасться до фальсифікації результатів місцевих виборів – це буде крах для неї, крах для всіх її інститутів. Це — шлях до ізоляції України. З нами ніхто не буде рахуватися. Таку думку в інтерв’ю інформаційному агентству УНІАН висловив лідер Єдиного Центру Віктор Балога.

За його словами, ми вже маємо безліч прикладів, коли нашу країну, яку багато років моніторить ПАРЄ, гостро критикували за різноманітні порушення. «Й сьогодні ситуація виглядає не кращим чином: Президент України прилетів до Берліна, де його зустрічали транспарантами з вимогою не згортати демократію в країні. Зараз він у Нью-Йорку, а українська діаспора бойкотує його перебування і проводить пікети. Якщо й після візиту до США влада не усвідомить, що їй необхідно забезпечити чесне волевиявлення громадян, то після цього ніхто навіть запрошувати українську делегацію не захоче.»

Лідер Єдиного Центру розповів, що 2004 року, вибори мера Мукачева, в яких він брав участь, західні спостерігачі визнали сфальсифікованими. «Мені «написали» 25% голосів, при тому, що я отримав на виборах 65%. Але для того, щоб оголосити цей «результат», були спочатку викрадені, а потім спалені всі виборчі бюлетені з усіх комісій. Пам’ятаєте, бюлетені викрали наступного ранку після виборів. Тоді всі зрозуміли, включаючи західні демократичні інституції, що відбувся факт фальсифікації виборів.»

В.Балога упевнений, перший, хто має бути зацікавлений у проведенні чесних виборів – це президент. «Сьогодні точно можу назвати одну людину, яка має бути найбільше зацікавлена у проведенні відкритих і законних виборів, без деформацій і підтасовок. Це Президент Янукович. Для нього – це перші вибори після приходу до влади. Три попередні кампанії світ визнав демократичними і чесними. Главі держави як нікому потрібно закріпити цю тенденцію. У цьому – його реноме перед світом.»

Політик додав: влада має зрозуміти, що перемогти в усіх без винятку регіонах – це нереальне завдання. Адже в кожній громаді є прихильники різних політичних партій, є свої поважні люди, які мають авторитет в регіоні. «Можна змиритися з тим, що дехто сьогодні переходить в Партію регіонів. Це їхня позиція – хай переходять! Але ні громадяни України, ні світова спільнота не змиряться з фальшуванням результатів виборів. Це шлях в безодню!», — сказав Віктор Балога.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам