Балога: Телетрансляция судебного процесса по отмене политреформы свидетельствует о сомнениях власти в правомочности такой идеи

Правляча політична сила, представники якої ініціювали розгляд Конституційним Судом правових аспектів політичної реформи 2004 року, усвідомлюють юридичну сумнівність затіяної справи. Тому вони пішли на безпрецедентний крок — трансляцію судового процесу у прямому ефірі державного телебачення. Таку оцінку сьогодні висловив лідер Єдиного Центру Віктор Балога під час зустрічі з партійним активом Чернігівщини.

Політик звернув увагу, що всі попередні, не менш важливі для держави питання, судді розглядали у напівпорожній залі, без пильної уваги журналістів і телекамер. Здебільшого, ЗМІ запрошували лише на оголошення остаточних вердиктів КС.

"Мільйонам українців цією телетрансляцією хочуть нав’язати думку: розпочатий процес вкрай необхідний, Конституційний Суд має виправити помилки минулого і повернути колишню повноту повноважень діючому Президенту. Очевидно, що у такий спосіб влада чинить тиск на суддів. Але так само ясно й інше: громадськість з екранів телевізорів бачить невпевненість влади у своїх діях».

На думку В.Балоги, посилювати президентську владу можна, але це треба робити у чіткій відповідності до духу та букви Основного Закону. Наприклад, зібрати авторитетних правників, які б розробили проект нової редакції всіх розділів Конституції, винести її на широке громадське обговорення, остаточний варіант — на всеукраїнський референдум, а вже потім подавати узгоджений документ на затвердження парламенту.

У ході розмови партійці висловили лідеру Єдиного Центру занепокоєння з приводу дій правлячої партії, які порушують рівні умови для політичних сил у проведенні кампанії на місцевих виборах. В.Балога зазначив, що він добре обізнаний з такими проблемами, про які йому повідомляли під час кожної регіональної поїздки.

"Дивно, чому Президент, який усіляко декларує важливість проведення чесних, відкритих, демократичних виборів, крізь пальці дивиться на вольності Партії регіонів у областях. Він або непоінформований, або робить вигляд, що не в курсі того, що витворяють його представники в регіонах. Глава держави має бути як ніхто інший зацікавлений у тому, щоб світова спільнота визнала місцеві вибори 31 жовтня такими, що відбулися за міжнародними стандартами", — сказав лідер Єдиного Центру.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам