Оробец: Кабмину необходима перезагрузка, а не игра в тетрис

«Реформування Кабміну потребує більш радикальних кроків, аніж звичайне пристосування до вимог рішення Конституційного суду. Двигун від «Лексуса» не дасть очікуваного ефекту, якщо його механічно приладнати до «Тавріїї». Він взагалі може не завестися, лишивши українцям роль спостерігачів за тим, як прискорюється решта державних машин країн Європи».

Про це народний депутат України, один із лідерів Єдиного Центру Леся Оробець заявила журналістам, коментуючи прийняття парламентом змін до Закону «Про Кабінет Міністрів України».

За словами політика, владна вертикаль потребує оптимізації щонайменше за трьома векторами. «Насамперед, слід усунути дублювання функцій за рахунок скорочення посад, які не прискорюють, а лише сповільнюють прийняття рішень. У менеджменті діє правило трьох днів – якщо впродовж цього часу в справі не було прийнято адекватного рішення, вона не має жодного шансу зрушити з місця», – зауважила народний депутат.

Те саме, на думку Оробець, стосується і структур, що наразі ускладнюють реалізацію державної політики. «Як приклад – Податкова міліція. Не існує жодної з ключових функцій, яку не можуть «підхопити» звичайні міліція або податкова. Натомість вона досягла чималих успіхів у безперешкодному залякуванні підприємців. При цьому міліція обмежена масою нормативних актів, а що наразі обмежує «озброєних податківців» – сказати важко. Від скорочення подібних структур виграють і громадяни, і бізнес, і держава в цілому», – запевнила політик.

«Нарешті, Кабмін має невідкладно позбутися чиновників, яких підозрюють у корупції та відсутності адміністративного хисту. Без Табачника або Митника уряд не втратить, а лише додасть – авторитету, довіри, компетентності», – наголосила Оробець.

За її словами, названі зміни потребують винятково комплексного впровадження. «Лише в такий спосіб ми перейдемо від гри в тетріс із перестановки чиновників до реальних кроків і реальних наслідків», – підсумувала один із лідерів Єдиного Центру.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам