Криль: Единый Центр считает задержание кандидата в мэры Донецка Андрея Амбросьонка политическим киллерством

Сьогодні вранці співробітники Управління Служби безпеки України в Донецькій області затримали кандидата на посаду міського голови Донецька від Єдиного Центру Андрія Амбросьонка. Зараз його утримують під вартою без надання жодних пояснень, із порушеннями норм Кримінально-процесуального кодексу. Про це повідомив журналістам лідер Єдиного Центру, народний депутат України Ігор Кріль.

За його словами, А.Амбросьонок був викликаний до УСБУ для з’ясування деталей за кримінальною справою кількарічної давнини, яку періодично закривають і поновлюють, де свідком раніше виступав нинішній кандидат на посаду донецького мера. При цьому А.Амбросьонка позбавили можливості запросити адвоката чи навіть скористатися телефонним зв’язком.

«Мого колегу протримали, фактично під вартою, цілий день. Він не мав змоги ані зателефонувати, ані якимось іншим способом передати інформацію «на волю». Всі спроби колег з обласної організації партії дізнатися обставини затримання були марними. Спецслужба вдалася до глухого ігнорування всіх запитів. Мій однопартієць, народний депутат України Кирило Куликов зміг лише ввечері дізнатися, що статус пана Амбросьонка у забутій справі перекваліфікували із свідка на підозрюваного. Він і далі знаходиться під вартою. При цьому не зрозумілі правові підстави для його затримання. Не ясно, за чиїм рішенням А.Амбросьонка позбавили волі».

І.Кріль нагадав, що СБУ вже вдавалася до неприкритого пресингу на кандидата на посаду міського голови Донецька. У вересні, як тільки А.Амбросьонок офіційно оголосив про своє висування в мери, співробітники обласного управління спецслужби провели обшук в офісі обласної організації Єдиного Центру за надуманим приводом. «Це був демонстративний сигнал, явний акт залякування. Обшук нічого не дав і не міг дати, бо пан Амбросьонок ніколи не займав жодної посади на держслужбі, не мав жодного стосунку до влади чи до бюджетних ресурсів. Однак тепер, коли кандидат від Єдиного Центру створив серйозну конкуренцію владі, його вирішили ізолювати у найбільш зухвалий спосіб».

Лідер Єдиного Центру переконаний, що затримання А.Амбросьонка є ще одним підтвердженням того, що влада вдається до будь-яких методів, аби унеможливити навіть мінімальну конкуренцію на місцевих виборах 31 жовтня. «Міжнародні спостерігачі можуть занести цей факт у довгий перелік свідчень широкого застосування владою адміністративного ресурсу, і можливостей спецслужби зокрема, проти неугодних політиків. Інцидент із А.Амбросьонком – чергова ілюстрація нечесності місцевих виборів, розриву між красивими публічними запевненнями влади у Києві і грубою практикою на місцях», — наголосив І.Кріль.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам