Вице-премьер имеет интерес в «МАУ»?

Припущення про те, віце-прем’єр має інтерес в «МАУ», висловив народний депутат України від фракції НУНС Юрій Кармазін, коментуючи несподівану зміну ставлення віце-прем’єр-міністра Бориса Колеснікова до питання допуску в нашу країну авіаперевізників, які працюють в сегменті low-cost (так звані, «бюджетні» перевізники).

«Спочатку, коли пан Колесніков вступив на посаду віце-прем'єр-міністра, він переконував усю Україну в тому, що ціни на квитки усередині країни і за межі країни вищі за їх реальну вартість в 3-4 рази. І це правда. Проте з часом його позиція почала мінятися на діаметрально протилежну. Однозначно стверджувати поки що рано, але я можу припустити, що справа тут в перерозподілі прав власності на ринку авіаперевезень, пов'язаним із продажем «Міжнародних авіаліній України» (МАУ). Інакше важко пояснити поворот на 180 градусів в думках пана Колеснікова, поворот, який просто суперечить здоровому глузду. Адже конкуренція народжує зниження цін, а допуск в Україну іноземних «бюджетних» авіаперевізників тільки поліпшить положення українців. Зараз вони, громадяни досить бідної країни, вимушені витрачати на авіаційні перельоти більше, ніж заможні американці або ті ж ізраїльтяни», — сказав Юрій Кармазін.

Раніше про можливе лобіювання Борисом Колесніковим інтересів когось із вітчизняних авіаперевізників казав польський експерт Гжегож Громадський, маючи на увазі заяву українського віце-прем’єра щодо підписання Україною договору про «Відкрите небо» лише після скасування Євросоюзом віз для українців. На думку Гжегожа Громадського, це свідчить про намір відтермінувати відкриття ринку авіаперевезень України для європейських компаній. Г.Громадський не виключив, що згадана заява може бути наслідком лобіювання з боку українських авіакомпаній.

Источник: zaxid.net
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам