Экологи требуют от Азаров уволить Злочевского за содействии рейдерству

Українські екологи звернулися з офіційним листом до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з вимогою негайно звільнити Міністра екології та природних ресурсів Миколу Злочевського. За даними Екологічної ініціативи GrenSpeace, очільник Мінекології віддав особисте розпорядження Першому заступнику Рескомприроди Криму Дмитру Татарову знищити один із найстаріших винних заводів Криму «Лівадія». Саме це підприємство намагаються збанкрутувати шляхом постійних перевірок та припинити його діяльність взагалі.

Вже не перший місяць на заводі «Лівадія» відбуваються перевірки. Кримський УБОЗ, який розпочав рейдерську атаку, вимагав у дирекції підприємства конфіденційну інформацію, у тому числі бухгалтерську документацію. Під час перевірки, правоохоронні органи не надали жодної письмової копії про дозвіл на проведення перевірки. Тобто всі заходи по відношенню до заводу відбувалися всупереч законодавству.

Пізніше до УБОЗу приєднався Республіканський комітет АРК з охорони навколишнього природного середовища в особі Першого заступника Голови Дмитра Татарова.

«Саме пан Татаров видав ряд заборон, які призупинили діяльність ряду об’єктів і устаткування заводу. Через ці рішення підприємство опинилося на межі банкрутства, оскільки призупинення виробництва сталося в період збору врожаю», — повідомив голова Екологічної ініціативи GrenSpeace Владислав Макеєв.

Нагадаємо, що нещодавно представники громадськості заявили, що до цих рішень причетний і Міністр екології Микола Злочевський, ніби то він особисто дав наказ знищити завод. На таку заяву експерта, екологи відреагували вимогою звільнити Міністра, який відновлює рейдерський рух в Криму та намагається знищити флагман вітчизняного виноробства. Також GrenSpeace дивує те, що виноробна галузь, якою так зацікавився Міністр, не входить до компетенції його відомства. Замість того, щоб вирішити загальні проблеми української екології, Микола Злочевський робить все для знищення «Лівадії». Тому і не дивно, що корупція, яка панує в стінах Міністерства, досягла таких грандіозних масштабів. Як постать Міністра і його тіньова діяльність і досі не зацікавили Президента України Віктора Януковича, залишається тільки здогадуватися. Тому екологи вимагають реакції Глави держави на такі неправомірні дії Міністра.

На сьогоднішній день, винзавод «Лівадія», оскарживши рішення Дмитра Татарова в Окружному адміністративному суді, відновив роботу ряду об’єктів. Але Сімферопольська міжрайонна природоохоронна прокуратура порушила кримінальну справу на основі результатів перевірки Рескомприроди АРК, які ніби то свідчать про те, що завод «Лівадія» порушив природоохоронне законодавство.

Доки триває судова справа, ще один державний орган зацікавився підприємством. Антимонопольний комітет України надіслав до дирекції «Лівадії» запит-вимогу про надання документації, в тому числі технологічного та виробничого характеру.

Нагадаємо, що вже раніше громадська організація «Правовий захист» направила офіційне звернення до Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка з вимогою звільнити очільника кримського УБОЗу. Доки ніяких офіційних заяв новий очільник МВС з цього приводу не зробив.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам