Гостаможслужба: «Служебная проверка не подтвердила обвинения немецких журналистов в адрес таможенников»

Коментуючи заяву німецьких журналістів щодо начебто 7-годинної затримки на українсько-польському кордоні, директор Департаменту розвитку митної інфраструктури та інформаційного співробітництва Держмитслужби Ігор Тимофєєв зазначив наступне:

«Державною митною службою проведено службову перевірку, під час якої було відібрано відповідні пояснення, проаналізовано матеріали відеоспостереження та документи.

В результаті було з’ясовано, що оформлення німецьких журналістів та їхнього обладнання здійснювалося у відповідності до всіх вимог чинного законодавства.

Перебування журналістів у пункті пропуску Ягодин -Дорохуськ склало не 7, як було вказано, а 4 години, з яких фактичне митне оформлення здійснювалося лише близько 50 хвилин, що повністю відповідає усім нормативам.

Решта ж часу було витрачено через те, що вказані особи втрачали щойно видані їм документи чи забували своєчасно надати документи для митного оформлення. Тобто затрималися на кордоні виключно через власну недбалість.

Співробітники митниці не лише не перешкоджали, а й всіляко сприяли тому, щоб німецькі журналісти якнайшвидше перетнули українсько-польський кордон».

Ігор Тимофєєв також наголосив, що швидка та комфортна процедура перетину кордону в контексті підготовки та проведення «Євро-2012» на сьогодні є одним із найважливіших пріоритетів Держмитслужби. Тож зазначене питання постійно перебуває в зоні особливої уваги відомства, як на центральному рівні, так і у відповідних митницях на кордоні.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам