Виктор Сердюк: «Азаров знает, что нужно сделать в медицине»

За останній період у питані забезпечення безпеки медицини розпочалися певні зрушення. Є декілька найголовніших проривів. Без перебільшення можна сказати: в цьому велика заслуга Прем’єр-міністра України Миколи Яновича Азарова.

По-перше, в Україні створена європейська система фармацевтичної безпеки. Це дійсно було великою проблемою, яку зараз, можна сказати, подолано на 100%. Звісно є ще проблеми, але уже можна чітко сказати: ми забезпечили фармацевтичну безпеку в Україні. Був вжитий комплекс заходів, які стосуються створення мережі лабораторій, налагодження роботи Державної служби України з лікарських засобів, жорсткого встановлення і переходу українських виробників на умови належної виробничої практики. Тобто те, що останні 10 років говорили почали впроваджувати. Нарешті з’явилася політична воля для впровадження, створені відповідні умови.

Щодо реформ в системі охорони здоров’я. Звісно, можна реформувати все що завгодно, але треба в людей спитати: що хочуть? А люди хочуть, щоб був порядок на ринку лікарських засобів, в основному це стосується доступності та безпеки лікарських засобів. Ведеться робота щодо регулювання цін на ліки і відшкодування їх вартості.

Я декілька разів особисто розмовляв з Миколою Яновичем Азаровим і переконався в його принциповій позиції. Він знає, що потрібно робити.

Особливо хочу зазначити такий факт. Україну прийняли в Раді Європи у Страсбурзі, і Україна підписала всі конвенції по ліках, які тільки можливо, — теж плюс.

І ще одне. Якщо буде концентрація зусиль на створенні національного плану дій з безпеки пацієнті, і якщо цей національний план дій буде підтримано з боку Уряду, то це вирішить ще одне ключове питання.

Ще один важливий момент. Подання Президентом кандидатури Миколи Азарова є позитивним уже в тому, що цей Прем’єр-міністр уже неодноразово збирав громадськість і з нею розмовляв. Це перший Прем’єр-міністр, який так змістовно розмовляв з людьми на медичну тематику. Це перший Прем’єр-міністр, якому особисто можна було подати звернення. Це дуже позитивний момент. Якщо він продовжить цей рух, то це буде дуже добре. Він не повинен покладатися виключно на міністрів, чиновників. Це прекрасно, що він особисто цікавить думкою експертів, громадськості.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам