Политолог: Хорошковскому не нашлось места в новом Кабмине

Таку думку висловив відомий український політолог Володимир Цибулько.

«В очікування нової хвилі кризи, потрібна буде командна робота, жорстка дисципліна, що потребує пожертвувати особистими перспективами та свободою особистого вибору. І в цьому, звичайно, що Валерій Хорошковський не зміг поступитися», — впевнений Цибулько.

Володимир Цибулько вважає, що справа не в конфлікті між двома політиками, а тим більш, не в переконанні Хорощковського, що переобраний прем’єр-міністр Микола Азаров не здатен провести реформи, а в особистому стилі роботи Хорошковського. «Він «реанімував» пан-європейську риторику, коли чітко зрозумів, що у новому Кабміні, з його любов’ю до маневрів та персональної гри, для нього місця немає», — говорить Володимир Цибулько.

При тому, за словами політолога, про принципову різницю політичних поглядів Хорошковського із партією влади говорити не варто. «Він все ж таки розуміє, що єдина сила, яка здатна провести реформи в Україні, — це Партія регіонів, тому не намагається віддалятися від партії влади».

Володимир Цибулько також зазначив, що у новому складі Уряду Азарова віце-прем’єри набули набагато більше автономності у повноваженнях, а й відповідно,більшої відповідальності, що незвично для Валерія Хорошковського. «Перший віце-прем’єр-міністр майже дублює функції прем’єр-міністра. І з огляду на той обсяг повноважень, який виконував Хорошковський на посаді першого віце-прем’єра у попередньому уряді Азарова, очевидно, що нові функції були б для нього надто обтяжливими», — вважає відомий політолог Володимир Цибулько.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам