Украинские и немецкие врачи смогут совместно обследовать Тимошенко 25 февраля — Богатырева

Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова під час брифінгу присвяченого висновкам української комісії щодо стану здоров’я Юлії Тимошенко повідомила, що спільне обстеження пацієнтки німецькими та українськими фахівцями може початися 25 лютого, передає кореспондент УНН.

“Щодо участі наших представників в комісійному огляді, то ми з понеділка (25 лютого – Ред.) можемо забезпечити таку роботу – перебування наших фахівців у Харкові для того, щоб вони змогли спілкуватися з медиками з Німеччини. Я тут не вбачаю якихось перешкод”, — сказала Р.Богатирьова, відповідаючи на запитання журналістів, яке стосувалося можливого прибуття 23-24 лютого представників німецької клініки “Шаріте” та обстеження ними Ю.Тимошенко.

Нагадаємо, востаннє представники клініки “Шаріте” були в Україні у середині грудня минулого року. Після цього їх візити неодноразово анонсувалися представниками Ю.Тимошенко, зокрема адвокатом Сергієм Власенко, але так і не відбулися.

Як повідомлялось, комісія з обстеження стану здоров'я екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, створена Міністерством охорони здоров'я України дійшла висновку, що ув’язнена не вимагає подальшого лікування та реабілітаційних заходів у стаціонарі.

За період понад дев'ятимісячного перебування у лікарні пацієнтка Ю. Тимошенко отримала значну кількість фізіотерапевтичних процедур. На думку членів комісії, значна кількість фізіотерапевтичних процедур, яку вже отримала Ю. Тимошенко, не відповідає жодній практиці та стандартам, при тому, що наслідки такої кількості зазначених процедур можуть мати і зворотній ефект.

Крім того, відповідно до Міжнародних рекомендацій та національних протоколів надання медичної допомоги, всі можливі терміни проведення реабілітаційних заходів вже давно вичерпані.

"Враховуючі вищезазначене, а також позитивні досягнення реабілітаційного курсу, які неодноразово були визначені і українськими, і німецькими лікарями, комісія МОЗ дійшла висновку про те, що пацієнтка Ю. Тимошенко не потребує подальшого лікування та реабілітаційних заходів у стаціонарі", — йдеться у повідомлені прес-служби МОЗ України.

Як повідомлялось, лікарні клініки "Charité", які керують процесом реабілітації Юлії Тимошенко, так і не прибули до своєї пацієнтки, хоч раніше про їх приїзд заявлялв захисник Ю.Тимошенко Сергій Власенко.

Як повідомляв УНН, представники харківської медичної спільноти висловили занепокоєння адже рекомендації німецьких спеціалістів, які керують процесом реабілітації, практично вичерпали себе а тому вони звернулися до іноземних спеціалістів прибути в Україну, а також висловили сподівання, що до реабілітації Ю.Тимошенко допустять вітчизняних спеціалістів. Цю заяву медики оприлюднили ще 6 лютого.

Нагадаємо, екс-прем'єр Юлія Тимошенко відбуває семирічний строк у Качанівській колонії у Харкові за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією. З 9 травня вона лікує грижу хребта у ЦКЛ "Укрзалізниці". Лікують Тимошенко спеціалісти німецької клініки "Charité", які приїжджають до неї по черзі, однак останній візит був у грудні минулого року.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам