Пашинский: Решение Евросуда о гомосексуальном партнерстве должно выполняться в Украине

Народний депутат, заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Пашинський привітав рішення Європейського суду від 12 грудня, відповідно до якого гомосексуальне партнерство прирівнюється до традиційних сімей навіть у країнах, де одностатеві шлюби не легалізовані. Пашинський також пообіцяв, що це рішення буде виконуватися в Україні.

Про це Сергій Пашинський заявив, відповідаючи на запитання журналістів у Штабі національного супротиву у Будинку профспілок на майдані Незалежності.

«Суд прийняв закономірне і правильне рішення, яке сприятиме припиненню дискримінації людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією. Мова йде про права людини, про свободу самовираження, а також про рівність громадян. В Конституції України ці принципи також прописані, але на даний момент вони, на жаль, не виконуються. Я вважаю, що це прогресивне і сучасне рішення Європейського суду має підштовхнути Україну до визнання рівних прав гомосексуалів», — заявив Пашинський.

Депутат зазначив, що Верховна Рада у стислі строки повинна знайти шлях для законодавчого закріплення цієї позиції Європейського суду. На його думку, українське суспільство вже готове до відповідного прояву толерантності.

«Події на Майдані вкотре демонструють усьому світу, що українське суспільство є відкритим для світу, вільним, свободолюбним та толерантним. Так, ми готові визнати свою толерантність на законодавчому рівні, і опозиція працюватиме над таким рішенням у парламенті вже на найближчій сесії. Україна – це європейська країна, і ця сфера (гомосексуальних стосунків) для нас не є якимось винятком чи забороненою темою. Пора припинити закривати очі на це явище. Треба визнати, що гомосексуали живуть серед нас, вони прагнуть рівних прав на шлюб, і це нормально», — підкреслив опозиціонер.

Як відомо, 12 грудня Європейський суд ухвалив рішення про те, що гомосексуальним парам повинні бути надані ті ж привілеї та пільги, що і традиційним сім’ям. За повідомленням Associated Press, рішення суду стосується і тих країн, де одностатеві шлюби не легалізовані.

Раніше однопартійці Сергій Пашинський та Сергій Власенко заявляли, що не живуть разом.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам