Судьи просто закрыли глаза на грубые нарушения в деле Бакулина, — его представитель в ЕСПЧ

Валентина Теличенко, представник екс-голови НАК «Нафтогаз України» Євгена Бакуліна у Європейському суді з прав людини, заявляє про продовження свавілля правоохоронців і застосування кримінального переслідування стосовно людей, неугодних нинішній владі.

Про це вона заявила в журналістам, коментуючи рішення Апеляційного суду м. Києва про відмову у задоволенні апеляційної скарги захисту Євгена Бакуліна стосовно його ув’язнення.

«Сьогодні ми побачили, що в Україні нічого не змінилося — ні у правоохоронних органах, ні в правовій системі. Правоохоронці працюють свавільно і не виключаю, що наявне замовлення на кримінальне переслідування. Судді просто закривають очі на ці порушення», — заявила Валентина Теиченко.

Представник Євгена Бакуліна у ЕСПЛ заявила, що суд виніс рішення про відмову у задоволенні апеляційної скарги адвокатів Бакуліна, не зваживши на цілу низку беззаперечних доказів, представлених захистом.

«У сьогоднішньому засіданні ми бачили цілу низку порушень європейських стандартів водночас і українського законодавства. По-перше, невчасно задокументовано, коли він був затриманий, замість першої години, сказали після сьомої години. По-друге, не вручили вчасно повідомлення про підозру. Крім того, це повідомлення вручила не уповноважена особа — оскільки Бакулін депутат обласної ради міг вручати йому повідомлення про підозру лише Генеральний прокурор або його заступники. Суд у першій інстанції обирав, який запобіжний захід застосувати, працюючи цілу ніч — з 21:00 до 06:00 ранку. При цьому, не було дано часу підготуватися до цього судового засідання,  а ні захисту, а ні самому підозрюваному. Це ще одне дуже грубе порушення права на захист і так само  воно містить ознаки катування. Тому, що не передбачено тримати особу без перерв, без харчування, без можливості відпочити та задовольнити інші фізіологічні потреби у судовому засіданні цілу ніч. У ночі природно спати, а не вирішувати судові справи!», — заявила Теличенко.

«Звичайно, порушень така кількість, що я не сумніваюся не тільки в доцільності, а також і в позитивній перспективі для позовника і негативній для держави Україна при розгляді справи в Європейському суді. Я почала свою роботу декілька днів тому, що було видно до чого йде справа після суду першої інстанції. Заява до Європейського суду буде подана найближчими днями», — сказала представник Євгена Бакуліна у Європейському суді з прав людини.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам