Прокуратура взялась за Куташева и Яковца, которые разграбили Киевский бронетанковый завод


Прокуратура продовжує викривати людей Януковича, перевіряючи махінації керівництва «Київського бронетанкового заводу», внаслідок яких було розграбовано техніки на суму 2,3 млн грн.

Дарницька прокуратура за ініціативою в.о. Директора «Київського бронетанкового заводу» відкрила кримінальне провадження за фактом розкрадання посадовими особами Куташевим Ігорем Вікторовичем та його заступником Яковцем Сергієм Олександровичем вузлів і агрегатів танків, а також іншої військової техніки з «Київського бронетанкового заводу» на суму 2,3 млн. грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України: «Посадові особи, а саме директор Куташев та його заступник Яковець державного підприємства «Київський бронетанковий завод» здійснили розукомплектування та розкрадання вузлів і агрегатів танків та іншої військової техніки, яка перебувала на підприємстві для ремонту. Викрадені деталі реалізовувалися за кордоном, а отримані за це гроші в сумі понад 2,3 млн. грн. використовувалися на власний розсуд», — йдеться у повідомленні.

Під час правління Яковця на Київському бронетанковому заводі були розкрадені і розукомплектовані танки і БТР-и Міністерства оборони України.

Куташев, незважаючи на приведення української бронетанкової галузі у неприйнятний стан, до цього часу обіймає посаду директора «Київського бронетанкового заводу». Під час революції, коли українці стояли на Майдані за краще європейське майбутнє, пан Куташев взяв під своє крило кілька десятків автобусів з тітушкамі. Ці особи жили й годувалися за бюджетні гроші, а потім йшли на вулиці, щоб жорстоко добивати українців.

Тимчасово виконуючий обов'язки директора КБтЗ провівши ревізійну перевірку звернувся до прокуратури з фактами розкрадання заводу саме Яковцем та Куташевим.

Виявилось, що протягом 2011-2013 років були незаконно демонтовані алюмінієві катки з танків вартістю понад 330 тис. грн, які в подальшому використовувалися для комплектування бронетехніки, яка реалізовувалася на зовнішньому ринку.

Крім того, Яковець та Куташев розтратили майна заводу майже на 2 млн. грн. .

Незважаючи на зібрані докази та матеріали, Яковець та Куташев все ще перебуває на волі, тому прокуратура направила клопотання щодо звільнення даних осіб з посад, аби вони не впливали на слідство. Наразі, позиція Голови концерну «Укроборонпрому» залишається не зрозумілою, зате його заступник пан Стеценко відкрито захищає Яковця, використовуючи всі важелі впливу на ситуацію.

У прес-службі прокуратури Центрального регіону України повідомляють, що відомості про кримінальні правопорушення, передбачені ч. 4, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, якщо вона спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України вже внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам