Откровенный бандитизм со вкусом "демократичных" выборов

<!—

Статьи

—>

Похоже на то, что известные на всю страну псевдо-журналисты и провокаторы Мустафа Найем и Сергей Лещенко добились своего. В границах мажоритарного округа №102 начала литься кровь. Ситуация вышла из-под контроля местной власти и милиции. Вместо того, чтобы в соответствии с законом дать жесткий отпор заежжим политическим "остарбайтерам", районная власть Светловодска решила использовать преступные действия Найема и Лещенко в пользу своего кандидата путем административного давления на сельских глав и избирателей. Милиция вообще не реагирует на проявления откровенного бандитизма с обеих сторон.

Обирай, бо програєш!

Менш ніж за тиждень до дня голосування, на виборчому окрузі №102, почалася справжня війна олігархів, в заручниках якої опинилися виборці. Двадцять першого жовтня від сільських голів та мешканців Знам’янського та Світловодського районів Кіровоградщини надійшли тривожні звістки про масові погрози життю та здоров’ю людей з боку невідомих «тітушок».

Як написали в своєму зверненні на ім’я Президента, Генерального прокурора та Міністра внутрішніх справ сільські голови з одного боку невідомі телефонують, та зустрічають людей біля будинків, які погрожують повбивати їх та членів їхніх родин, в тому разі й дітей, якщо люди не підтримають на виборах Андрія Лавруся. З іншого боку на сільських голів та виборців вчиняється шалений тиск з боку керівництва Світловодської РДА, яку очолює представник ВО «Свобода» Руслан Степура. Пересічних людей та голів сільрад залякують люстрацією, позбавленням посад та звільненням у разі, якщо під час подальшої передвиборчої кампанії та в день голосування вони підтримають Лавруся.

Ситуація набула загрозливих форм. Як повідомив самовисуванець, колишній голова Олександрівської РДА Олександр Ковтун, в ніч з 20 на 21 жовтня, невідомі злодії отруїли його собаку. Ковтун припускає, що це могли скоїти люди Лавруся, адже одіозний «євромайданівець» вже неодноразово погрожував йому фізичною розправою.

Останній раз це сталося кілька днів тому, коли пан Лаврусь приїхав з «групою підтримки» до дому Ковтуна, та публічно погрожував кинути його за грати та погрожував тим, що після виборів «йому не жити в Олександрівці».

Проте, перша кров пролилася 18 жовтня, коли так звані «журналісти» Мустафа Найем та Сергій Лещенко організували у Знам’янці провокаційний мітинг з дискредитації наявного лідера перегонів Олеся Довгого. Тоді прихильників Довгого, які кричали провокаторам «геть» побили невідомі «тітушки». Кілька місцевих мешканців отримали тілесні ушкодженні, про що й написали заяви до місцевого райвідділу міліції.

Демократія по-кіровоградськи

Як повідомляють мешканці округу, відверто бандитський передвиборчий терор призвів до того, що люди бояться виходити на вулицю, зустрічатися з кандидатами. Стрімко зростає кількість громадян, які взагалі відмовляються йти на виборчі дільниці 26 жовтня, не бажаючи стати жертвами ймовірних кримінальних «розборок».

Складається враження, що саме цього і домагаються, як представники діючої районної влади від радикальної «Свободи», так і заїжджі політтехнологи, що не гребують будь-якими методами заради проштовхування до парламенту псевдо «майданівця» Лавруся, який насправді відпрацьовує гроші сім’ї олігархів Табалових. Адже чим меншою буде явка виборців, тим більше ймовірність фальсифікувати результати голосування.

Проте, чим може скінчитися це ганебне політичне протистояння між двома радикально налаштованими «групами підтримки» передбачити не можливо. Впевнено можна лише сказати про те, що ймовірне кровопролиття не зупинить так званих «демократів».

Усім відомо, що «свободівці» завжди поводили себе агресивно. Домагаючись досягнення своїх політичних цілей, вони використовували каміння та коктейлі молотова, металеві прути та навіть вогнепальну зброю. А перемога на виборах саме їхнього кандидата Олександра Петіка – більш ніж стратегічне завдання для «Свободи». Адже присутність саме представника їхньої політичної сили у майбутньому складі парламенту від Кіровоградщини, по-перше, гарантуватиме «кришування» корумпованих дій місцевих партійних посадовців, по-друге, створюватиме умі передумови щодо перемоги «свободівців», завдяки наявному адмінресурсу, під час виборів місцевих органів влади, які мають відбутися у жовтні 2015 року.

Зі свого боку, як я вже казав, на Лавруся зробили велику ставку олігархи, наближені до «Сім’ї» Януковича. Ні для кого в окрузі не є таємницею, що пан Лаврусь потрапив до Олександрівської райради, проголосив себе лідером Кіровоградського Євромайдану, та сьогодні балотується до Верховної Ради саме за гроші Андрія Табалова. Адже справи «ура-патріотизму» не заважають Лаврусю бути помічником олігарха. Того самого олігарха, який подарував Януковичу золотий батон вагою у 2 кг, голосував за «Драконівські законі» 16 січня, тощо.

Тому, вже є очевидним фактом, що до виборів крові, як то кажуть, ще буде. Якщо, звичайно, у справу не втрутиться Президент, Генпрокурор та Міністр МВС.

Біси з табакерки

Як відомо, почалося все з Найема та Лещенка. Здавалось би, ні з того, ні з сього, ці відомі розпалювачі кривавого державного заколоту проти Януковича, з’явилися на Кіровоградщині під традиційними гучними гаслами «захисту революційних надбань та демократії». Якого біса вони обрали саме 102 округ, де до цього виборчий процес тривав майже спокійно (принаймні більшість висуванців, в тому числі від «Батьківщини», Петра Порошенка, «Фронту змін» підписали ініційований Олесем Довгим Меморандум про проведення прозорих виборів та чесну передвиборчу боротьбу), можна тільки здогадуватись.

Проте все стало на свої місця, коли ці популісти почали поливати брудом Довгого, відверто погрожувати його прихильникам помстою бійців АТО, що обов’язково повернуться до Кіровоградщини, та розігрувати дешеву виставу з висування так званого «єдиного демократичного кандидата» в особі пана Лавруся!

До цієї афери відразу ж долучилися начебто «незалежні» технічні кандидати, які між собою і обрали головного «демократа», за якого закликали голосувати виборців. Серед них — самовисуванці Олександр Кучер, Микола Стрижак, Олег Долгий, кандидат від Радикальної Партії Віталій Тетяниченко, Олег Рудницький від партії «Воля», і саме – Андрій Лаврусь.

Правда, вже наступного дня, 19 жовтня, коли Найем та Лещенко оголосили у Світловодську ім’я того, кого потрібно обрати до Верховної Ради від «демократичних сил», «радикал» Тетяниченко відізвав свій підпис, назвавши вояж столичних «писак» не наче як провокацією.

«У нас знову крадуть можливість обирати, нас намагаються «пошити в дурні». Люди, не ведіться на такі провокації! Ми знову опинимось «під ковпаком» непорядних технологій, і наші діти залишаться рабами ще на кілька років. Я не проти єдиного кандидата, але не шляхом обману і маніпуляцій. Лише люди мають право обирати!» — заявив Тетянюченко.

На такий поворот подій, Найем та Лещенко певно не очікували. Проте, не відмовилися від своїх брудних планів. Вони створили об’єднаний передвиборчий штаб Лавруся, та випустили з табакерки бісів «тітушок», які почали вдаватися до прямих погроз виборцям, ті інших провокацій.

Справжнє обличчя «титульних патріотів»

Між тим, 20 жовтня до афери Найема та Лещенка, підключилися і окремі громадські активісти, які, до цього моменту вважалися поважними людьми, та справжніми патріотами. Серед них – голови ГО «Гроза» Л.Павловська, ГО «Міська варта» І. Козак, ГО «Антикримінальний вибір» О. Іоненко, Го «Патріот Світловодська» А. Москаленко, ГО «Студія танцю Л. Москаленко» М. Москаленко, член Громадської ради міста І. Гуртовий, депутати міської ради В. Помазан, Ю. Сап’янов, в. Солонін, підприємці О. Коханюк та А. Калашник, ветеран Кременчуцької ГЕС В. Хижняк, голова спілки ветеранів 276 ЗРП В. Степанець, голова Світловодського міського відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів А. Войтенко та секретар ГО «Дитячий центр мистецтв та любителів образотворчого мистецтва» К. Шевченко.

Ці люди звернулися до виборців із закликом підтримати під час виборів Андрія Лавруся, та не допустити перемоги Олеся Довгого.

Чи знають ці громадські діячі, в яку брудну аферу втягнули їх Найем з Лещенком, та що розповсюдження проти інших кандидатів завідомо наклепницької інформації згідно з діючим законодавством загрожує до 10 років позбавлення волі, їм не відомо.

Проте, дуже неприємно визнавати той факт, що люди, які асоціюють себе, як «титуловані обличчя Євромайдану» займаються відвертими політичними злочинами, нехтують принципами свободи слову та совісті, що надає усі підстави підозрювати їх у корупції та зв’язках з олігархами Януковича, гроші яких сьогодні відпрацьовує на Кіровоградщині банда Найема-Лавруся.

В іншому випадку, ці люди мали б захищати основні принципи демократії, та були б взірцем законослухняності та відповідальності перед виборцями.

Як би там не було, ситуація в 102 окрузі загострюється щодня. І дай Боже, щоб після виборів, у людей не залишився на все останнє життя гіркий присмак від так званої «демократії», в жертву якої політичні мерзотники знов принесуть чиєсь життя.

Источник: ГолосUA
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам