Черниговщина: на 208 округе Михаил Голица подкупает избирателей

23 жовтня у місті Бахмач (Чернігівська область) було зафіксовано, як від імені кандидата у народні депутати по 208 виборчому округу Михайла Голиці роздавались гроші місцевим жителям з метою підкупу їхніх голосів. Відео записав один із відвідувачів міського ринку, який став свідком цього дійства.

Так, на місцевому ринку отримували по 300 гривень за те, що у день голосування проголосують за Михайла Голицю. При цьому, чоловік, який здійснював роздачу грошей, запевняв, що таку ж суму люди отримають після голосування.

Такі дії можна кваліфікувати як підкуп виборців, за що передбачено Кримінальну відповідальність за статтею 157 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо також, що під час парламентської кампанії 2012 року Громадянська мережа ОПОРА вже фіксувала аналогічні порушення в кампанії Михайла Голиці. Тоді він надавав грошові винагороди для виборців у рамках різних заходів.

Крім того, 21 жовтня на прес-конференції в Бахмачі кандидат від ВО «Свобода» Володимир Брюховецький, який балотується у народні депутати по 208 округу, публічно звинуватив у підкупі виборців присутніх на заході кандидатів Михайла Голицю, В’ячеслава Неволька, Павла Шимка.

Довідково: Михайло Голиця, київський забудовник. 2010-2012 рр. – голова правління ХК “Київміськбуд”. 2012 р. – балотувався до Верховної Ради України за 208 одномандатним виборчим округом, але програв Олегу Ляшку.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам