В уголовном производстве по провала тендерных закупок Минздрава фигурирует еще один заместитель Олега Мусия — Юрий Савко

Прокуратура м. Києва розслідує кримінальне провадження за фактом невиконання службовими особами Міністерства охорони здоров’я своїх службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків через зрив усіх тендерних закупівель ліків влітку цього року.

У рамках зазначеного кримінального провадження повідомлення про підозру найближчим часом може бути оголошене  Руслану Салютіну – екс- першому заступнику О. Мусія, який  був звільнений разом із відстороненням  О. Мусія від виконання обов’язків рішенням КМУ. Наразі Р. Салютін, як з’ясували правоохоронці, перебуває за межами України, однак причини його виїзду закордон достеменно не відомі. У разі, якщо Р. Салютін намагатиметься у такий спосіб переховуватися від слідства, слідчі клопотатимуть про обрання йому міри запобіжного заходу та оголошення у міжнародний розшук.

Окрім цього,  як повідоми джерела у столичній прокураторі,  по справі також проходить ще один заступник О.Мусія – Юрій Савко. Ю.Савко займає посаду заступника міністра охорони здоров’я  з євроінтеграції (був призначений О. Мусієм, є його особистим другом). За даними слідства, Ю. Савко може бути причетним до  ведення перегорів з міжнародними фармкомпаніями – постачальниками ліків в Україну – з метою затягування подачі ними заявок на участь у тендерних закупівлях, а також з метою свідомого допущення ними технічних помилок при оформленні тендерних пропозицій, щоб знову ж таки затягнути процес торгів. На причетність Юрія Савка до таких дій вказують, зокрема, низка доказів, які зібрані слідчими в рамках проведення ОРД.

У зв’язку з цим, правоохоронні органи мають намір допитати  Ю. Савка.

Також, як стало відомо, серед фігурантів провадження є і сам О. Мусій. Йому можуть інкримінувати не лише халатність та бездіяльність, а також перевищення службових повноважень, що призвело до загибелі людей.

Нагадаємо, прокуратора м. Києва відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості — невиконання чи неналежного виконання посадовою особою своїх службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст. 367 КК України) —  стосовно колишнього першого заступника міністра охорони здоров'я України та  голови тендерного комітету —  Руслана Салютіна.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам