Депутаты ВР в знак протеста покидают должности в парламенте

Члены депутатской группы "Воля народа" зарегистрировали проект постановления ВР об отзыве депутатов — членов группы с должностей первых заместителей, заместителей, секретарей комитетов Верховной Рады Украины восьмого созыва.

Свою позицію народні обранці мотивували тим, що розподіл посад у ВР нинішнього скликання — є порушенням європейських принципів парламентаризму щодо прав та обов'язків опозиції в демократичному парламенті, а діяльність правлячої коаліції розпочалася з узурпації влади.

«Робота коаліції депутатських фракцій «Європейська Україна» розпочалася не з пропозицій виходу з економічного колапсу, в якому перебуває наша країна та покращення обороноздатності України, створення захисту соціально вразливих верств громадян, а з узурпації влади й дискримінації народних депутатів України, що входять до складу опозиції», — говориться у преамбулі проекту.

Крім того, автори постанови наголошують на систематичних порушеннях коаліцією депутатських фракцій «Європейська Україна» та Головою ВР Володимиром Гройсманом Конституції України, регламенту ВР, Закону України «Про комітети Верховної Ради України», якими закріплюється квотний принцип під час розподілу посад голів, перших заступників, заступників голів та секретарів комітетів.

Зокрема, із керівних посад у парламентських комітетах відкликано:

ЛАБАЗЮКА Сергія Петровича з посади першого заступника голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин;

ДЕРКАЧА Андрія Леонідовича з посади першого заступника голови Комітету з питань бюджету;

КАЦУБУ Володимира Михайловича з посади першого заступника голови Комітету з питань економічної політики;

ПОПЛАВСЬКОГО Михайла Михайловича з посади секретаря Комітету з питань науки і освіти;

БОГУСЛАЄВА Вячеслава Олександровича з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки і оборони;

ОНИЩЕНКА Олександра Романовича з посади заступника голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки;

РАЗВАДОВСЬКОГО Віктора Йосиповича з посади заступника голови Комітету з питань податкової та митної політики;

ГІРШФЕЛЬДА Анатолія Мусійовича з посади заступника голови Комітету з питань промислової політики та підприємництва;

БОНДАРЯ Віктора Васильовича з посади заступника голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам