Экс-директор Бессарабки в очередной раз хочет вернуться

Анатолій Плахотнюк, що керував КП «Бессарабський ринок» з 1990 до листопада минулого року, через суд хоче повернути собі посаду. Про це стало відомо із особистих джерел. Аргументи до повернення екс-керівника залишаються невідомими, однак результати його попередньої діяльності залишають багато питань.

Як зазначає видання «Хрещатик», в першому півріччі минулого року Управління внутрішнього фінансового контролю та аудиту Департаменту фінансів КМДА виявило, що керівництво підприємства не здійснювало достатній контроль за використанням грошових коштів, роботою персоналу, систематично допускалися невиконання показників фінансових планів. Зокрема, чистий прибуток підприємства у 2013 році (плановий показник) був виконаний всього на 9 % (це приблизно 25 тисяч грн). Також КП «Бессарабський ринок» має заборгованість зі сплати 50 % від надходжень орендної плати до бюджету столиці за попередні роки понад 2 млн.грн. Попри надані рекомендації, недоліки не були усунуті, і у вересні-жовтні цього року була проведена ще одна перевірка фінансово-господарської діяльності підприємства. За її результатами, 4 листопада минулого року з посади було звільнено директора ринку Анатолія Плахотнюка.

Для нього це не перше звільнення. У 2007 році керівника звільняв тодішній мер Києва Леонід Черновецький за суттєві фінансові порушення. Через кілька місяців Шевченківський райсуд Києва відновив його на посаді. За той час Плахотнюк зумів не лише накопичити борги, але й, які свідчить видання «Ура-інформ», забезпечити себе преміями (у розмірі біля 20 тис.грн.) та массажами, на які витратив біля 24 тис.грн. за два роки.

Разом із тим, на ремонт Бессарабки коштів не знаходилося ще з 90-х. Будівля, якій понад сто років, знаходиться у вкрай незадовільному, аварійному стані. Так, зазначає все той же «Хрещатик», наразі найбільш аварійно небезпечними ділянками будівлі є перекриття над підвальною частиною, світловий ліхтар даху, металева покрівля даху, а також стіни фасадів, які мають численні тріщини, що призводить до замокання стін та ослаблення фундаментів. Напевно, саме для того, щоб власним коштом зробити ремонт, і хоче повернутися на Бессарабку Плахотнюк.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам