12 украинцев уже преодолели более 3000 километров ради мира в Украине


За 2,5 тижні 12 українців пробігли більше 3000 км безперервного шляху, відвідавши Польщу, Чехію, Словаччину, Австрію, Німеччину та Швейцарію. В кожній столиці команда Забігу Миру проводила зустрічі з лідерами місцевих громад, журналістами, місцевими жителями та представниками української діаспори. Сьогодні команда українських бігунів досягнула столиці Швейцарії — Женеви.

“Ми кожен день обираємо куди рухаємося. Немає правильного або неправильного шляху, у кожного він свій, але від того який шлях ми обираємо і залежить якість кожного нашого дня. Ми не можемо зупинити час, не можна вибрати погоду. І у нас немає права на помилки. Забіг Миру — це шлях, який я обрала, це час і відстань, які не чують «я втомився» або «я не можу». Це не Галопом По Європі й не Ironman. Це одночасно спринт на великій швидкості й ультрамарафон на витривалість, іноді це щось між станом померти і народитися заново.” — коментує Ксенія Джуган, учасниця забігу.

На всьому шляху наших бігунів активно підтримує українська діаспора. Під час пробігу в Мюнхері, команда Забігу Миру, взяла участь у Богослужінні в Українському греко-католицькому костелі Pfarrei Maria Schutz. Бліьше 300 членів української громади та місцевих жителів, в тому числі і зять славетного українця Степана Бандери прийшли підтримати українських марафонців. Всі бажаючі заповнювали лишали свої побажаннями для України і українців в “Книзі Миру”, яку бігуни везуть з собою.

Забіг Миру – це глобальна ініціатива, спрямована на демонстрацію єдності народів Світу у прагненні до мирного життя. Головним засобом є біг, як символ миру, що об’єднує мільйони людей, незалежно від політичних, культурних, етнічних, гендерних ознак.

21 березня 2015, у річницю підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, команда з 12 сміливців вирушила у бігову подорож Європою. Один за одним члени команди долають неймовірні відстані, незважаючи на час доби, погодні умови та інші перешкоди. За три етапи пробігу команда розраховує подолати близько 18 тисяч кілометрів, відвідавши 42 столиці Європи.. Перший етап охоплює центральні і західні країни Європи (Польща, Чехія, Словаччина, Австрія, Німеччина, Ліхтенштейн, Швейцарія, Франція, Монако, Іспанія, Андорра, Португалія, Нідерланди, Люксембург) і фінішує 12 травня в Києві.

Команда Забігу Миру: громадський діяч Віктор Мазярчук, маркетолог Роман Жорін, підприємець Ігор Новіков, фінансисти Ксенія Джуган та Наталія Мартіашвілі, інженер Геннадій Кузнєцов, ювелір Іван Артеменко, марафонці Станіслав Лазюта та Іван Гурін, спортивний менеджер Дмитро Бабенко, менеджер зовнішньоекономічної діяльності Олексій Кононенко, журналіст Сергій Попов.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам