"Воля народа" требует отставки министров здравоохранения и аграрной политики

Депутатская группа "Воля народа" предложила фракциям коалиции на этой неделе согласовать и внести на рассмотрение Верховной Рады проекты постановлений об увольнении министра здравоохранения Александра Квиташвили и министра аграрной политики и продовольствия Алексея Павленко из-за неэффективности последних. Об этом с трибуны парламента заявил заместитель председателя депутатской группы "Воля народа" Андрей Деркач.

"Шановні народні депутати, наша группа «Воля народу» складається з депутатів-мажоритарників, які, як ніхто, відчувають потреби простих людей та будуть докладати усіх зусиль, щоб коаліція не забалакала факти погіршення життя громадян завдяки діючому уряду, корупції у владі та знищення місцевого самоврядування, сільрад, сільських голів тощо гаслами економічних та адміністративних реформ.

Більш за все зараз потерпають селяни, мешканці малих міст та люди предпенсійного віку, пенсіонери. Тому ми від імені депутатської групи «Воля народу» вимагаємо негайного розгляду Верховною Радою законопроектів, від яких напряму залежить якість життя простих громадян України. А саме: законопроект 1086 – щодо виходу жінок на пенсію у віці 55 років, до якого президентом України застосовано право вето; законопроект 1418 – щодо підвищення до 6% мінімального розміру річної орендної плати за користування земельною ділянкою, паєм; законопроект 0901, що прийнятий у першому читанні – щодо посилення заходів боротьби з фальсифікацією молочних продуктів, який передбачає також надання права Кабінету міністрів України встановлювати граничний рівень цін на молоко. Не може ціна на молоко залишатись на рівні 2,20 – 2,50, якщо курс долара зріс втричі. Законопроект 1481 – щодо врегулювання питань відумерлої спадщини.

Крім цього, хочемо звернутись до членів парламентської коаліції з пропозицією. Ми не створюємо піар-приводів та шоу на трибунах і в ефірах, як це роблять деякі представники коаліції, які на словах говорять людям про розуміння їх скрути, а кнопки при цьому нажимають за погіршення соціальних стандартів та призначення міністрів-«фахівців». Тому, щоб уникнути звинувачень в популізмі, пропонуємо на цьому тижні фракціям коаліції спільно узгодити та внести на розгляд Верховної Ради наступні законопроекти: перший – постанова про звільнення міністра охорони здоров’я Квіташвілі. В підсумку за п’ять місяців своєї діяльності головний ескулап країни не здійснив жодного адекватного кроку для поліпшення роботи медичних закладів. Велика кількість громадян України позбавляється можливості ефективного та доступного медичного обслуговування через його бездіяльність по сертифікації лікарських засобів, організації закупівлі вакцин і препаратів для хворих на діабет.

Наступна постанова – про звільнення з посади міністра аграрної політики і продовольства Павленка через його нехтування інтересами галузі, відсутню роботу за програмою державної підтримки села. Особливо це відчутно у галузі тваринництва. Бездіяльність міністра яскраво видно у відсутності уваги до процесу формування цін на молоко для населення. У разі, якщо коаліція не буде спроможна внести відповідні подання про звільнення міністрів Квіташвілі та Павленка, депутатська група «Воля народу» до кінця тижня внесе їх самостійно.

Мы убеждены, коллеги, в своей правоте и знаем, что у представителей коалиции, внефракционных депутатов есть много вопросов к данным министрам. Но в этом случае, как в известной грязной пословице, нужно не кровати переставлять, а менять министров в вашем суперпубличном фейсбучном уряде или хотя бы начинать это делать в особо критичных направлениях", — отметил народный депутат.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам