"Воля Народа" предлагает оснастить кареты "скорой помощи" проблесковыми сигналами

Народные депутаты группы «Воля народа» требуют учесть во время доработки проектов №2562 и №2562-1 об усовершенствовании регулирования отношений в сфере обеспечения безопасности дорожного движения положения законопроекта, внесенного представителями группы, о предоставлении права приоритета в движении автомобилям экстренной медицинской помощи (№1298). Об этом с трибуны парламента заявил заместительглавы депутатской группы Андрей Деркач во время рассмотрения законопроектов №2562 и №2562-1.

Урядом встановлені нормативи прибуття автомобілю екстреної медичної допомоги до місця виклику (в місті – 10хв, в село – 20хв.). Але у зв’язку з постійним порушенням автомобілістами Правил дорожнього руху в частині надання безперешкодного проїзду автомобілю екстреної медичної допомоги, швидкі потрапляють в корки, не можуть приїхати вчасно й врятувати життя людей. А скільки аварійних ситуацій зі «швидкими», черз те, що їм не надають дорогу.

Наприклад в березні 2013 року в м.Феодосія внаслідок ігнорування з боку водія легкового авто автомобіля швидкої допомоги, що рухався з увімкненими світловими та звуковими сигналами, загинула фельдшер, а пацієнт «швидкої» та інші особи зазнали тяжких травм.

Європейський та американський досвід засвідчує високу ефективність використання світлових сигналів синього та червоного кольору на спеціальних транспортних засобах для надання швидкої медичної допомоги. Тому депутати пропонують врахувати під час доопрацювання до другого читання пропозиції проекту 1238 та дозволити обладнання й використання автомобілів швидкої допомоги додатково маячками червоного кольору.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам