«Борец» за очистку власти нардеп Поляков трудоустроил люстрированого чиновника


Народний депутат України, член МДО “Депутатський контроль” Максим Поляков взяв собі у помічники колишнього чиновника Нацкомфінпослуг, звільненого відповідно до закону “Про очищення влади”.

Зокрема, помічник народного депутата Максима Полякова Бірюк Сергій Олексійович був у списку Кабінету Міністрів, яких люстрували першочергово.

В урядовому списку осіб, які першими потрапили під дію Закону “Про очищення влади” Бірюк Сергій Олексійович зазначений як Член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

Підставою для звільнення Сергія Бірюка був пункт 2 частини першої Закону України “Про очищення влади”, який передбачає звільнення з метою “недопущення до участі в управлінні державними справами осіб, які своїми рішеннями, діями чи бездіяльністю здійснювали заходи (та/або сприяли їх здійсненню), спрямовані на узурпацію влади Президентом України Віктором Януковичем, підрив основ національної безпеки і оборони України або протиправне порушення прав і свобод людини, і ґрунтується на принципах: верховенства права та законності; відкритості, прозорості та публічності; презумпції невинуватості; індивідуальної відповідальності; гарантування права на захист.

Попри пряму норму Закону, якою передбачається недопущення С. Бірюкова до участі в управлінні державними справами, нардеп Максим Поляков працевлаштував люстрованого чиновника режиму Віктора Януковича та напряму залучає його до підготовки низки законопроектів, які вносить сам нардеп. Зокрема, як вдалося з’ясувати, саме люстрований через служіння В. Януковичу С. Бірюков підготував такі законопроекти М. Полякова, як «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту прав споживачів на ринку фінансових послуг», «Про внесення змін до Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" (щодо застосування спеціальних обмежувальних заходів)», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення захисту прав споживачів фінансових послуг», тощо.

Таким чином, особи, які відповідно до законодавсвта не мають права впливати на державні справи, завдяки нардепу Максиму Полякову продовжують свою діяльність, розробляючи законодавство для всієї України.

Нагадаємо, при цьому “Депутатський контроль” виступив за люстрацію прес-секретарів обласних прокурорів на підставі того, що, на думку парламентарів, вони сприяли розстрілам на Майдані.

Також нагадаємо, що сам Максим Поляков до обрання народним депутатом займав посаду Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків финансових послуг. Наразі він звинувачується у причетності до рейдерства «Уманьхліб».

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам