Корбан срывает выборы в 205-м округе силовым путем

Кандидат у народні депутати України Геннадій Корбан, що балотується на довиборах у 205-му окрузі на Чернігівщині, організовує масові безпорядки з метою залякування місцевих мешканців, та намагається зірвати виборчий процес. Після провокації із захопленням автомобіля, Корбан може вдатися до застосування зброї. Негайно повернути виборчий процес у русло законності та правопорядку мають правоохоронні органи.

Про це заявив політолог Костянтин Романенко, коментуючи останні події в Чернігові. Як відомо, 16 липня 2015 року, біля 300 невідомих молодиків з виборчого штабу Корбана захопили автомобіль з чотирма невідомими, звинувативши кандидата від Блоку Петра Порошенка Сергія Березенка в перевезенні грошей для підкупу виборців, та зброї. Пікантність інциденту в тому, що саме цей автомобіль спостерігачі неодноразово бачили у супроводженні самого Геннадія Корбана. Ближче до ранку, міліції вдалося доставити невідомих осіб, що забарикадувалися в авто до райвідділку міліції. Наразі вони дають свідчення.

За думкою Костянтина Романенка, ця провокація є стандартною передвиборчою технологією, яка спрямована проти основного опонента Корбана Сергія Березенка, який впевнено перемагає на цих виборах.

«Спостерігачі та місцеві мешканці неодноразово свідчили про те, що люди зі штабу Геннадія Корбана залякують виборців по телефону, погрожують членам окружної виборчої комісії. Нещодавно на окрузі роздавалися продуктові пайки з портретом Корбана, а проти Березенка випускалася фальшива газета. Проте, жодна з цих передвиборчих маніпуляцій не спрацювала. Корбана не підтримує більшість виборців. Отже Корбан вирішив зірвати вибори шляхом силових провокацій», — вважає Романенко.

За словами політолога, якщо правоохоронні органи та Центральна виборча комісія не забезпечать правопорядок на окрузі 205, провести чесні та прозорі вибори буде неможливо. Геннадій Корбан може влаштувати чергові масові провокації, які загрожуватимуть здоров’ю та навіть життю місцевого населення.

«Сам факт того, що люди Корбана захопили автомобіль та тримали заручників, навіть якщо це був автомобіль самого Корбана, є кримінальним злочином. Тому правоохоронні органи мають ретельно та швидко розібратися в ситуації і покарати винних згідно із нормами Кримінального кодексу України. Більше того, на неодноразові поручення виборчого законодавства нарешті повинен відреагувати ЦИК. І в разі причетності до протизаконних дій, відсторонити Геннадія Корбана від участі у виборах», — вважає Романенко

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам