Лобби Суркиса не помогло, президентом УЕФА избран словенец Александер Чеферин


Словенця Александера Чеферіна обрали сьомим президентом УЄФА. За нього віддали 42 з 55 голосів, повідомляє офіційний сайт організації.

У боротьбі за посаду глави союзу він в голосуванні випередив представника Нідерландів Міхаеля ван Прага.

Раніше Чемпіон повідомляв, що почесний президент УЄФА Григорій Сурікс на виборах президента УЄФА лобіював інтереси ван Прага. Також зазначалося, що засприяння своїх зв`язків Григорій Суркіс намагався донести до послів України в різних країнах думку, що Україна буде голосувати на виборах президента УЄФА за іспанця Анхеля Марія Вільяра.

Саме цю позицію посли мали донести до представників футбольних організацій країн, де вони працюють.

Пізніше Анхеля Марія Вільяра зняв свою кандидатуру на виборах президента УЄФА. Однією з причин такого вчинку називають резонанс, викликаний тиском на делегатів конгресу.

Нагадаємо, що Мішель Платіні пішов з посади президента УЄФА офіційно 14 вересня. Це сталося у зв'язку з тим, що француз був відсторонений від футбольної діяльність терміном на чотири роки за отримання незаконного платежу від колишнього очільника ФІФА Зеппа Блаттера у розмірі £1,6 млн в 2011 році.

За інфомацією Чемпіона, делегація ФФУ на чолі з Андрієм Павелком голосувала на виборах президента УЄФА за Александера Чеферіна.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам