Обращение трудового коллектива СМНПО к премьер-министру Украины

Трудовой коллектив ПАО "Сумское машиностроительное научно-производственное объединение" крайне возмущен негативными, дискриминационными действиями в нашем государстве по отношению к отечественным производителям, и, в первую очередь, к нашему предприятию и многотысячного коллектива.

Нам дуже прикро, що такі антинародні, антиукраїнські дії й рішення приймають люди, наділені владою, керівники компаній, підзвітних Уряду. Передусім, ми маємо на увазі керівництво компанії "Укргазвидобування", яке при проведенні тендерів віддало перевагу не підприємству з могутнім науковим і виробничим потенціалом та 120-літньою історією діяльності, а сумнівним фірмам, які подали на конкурси продукцію з характеристиками, "взятими зі стелі". В результаті цього Україна отримає багатомільйонні збитки, а робітники нашого підприємства залишаться без роботи.

Наш колектив вірив у те, що очолюваний Вами Уряд кардинально змінить своє ставлення до вітчизняного виробника і від красивих слів та обіцянок перейде до діла, а ми, нарешті, отримаємо давноочікувану підтримку. Ми були сповнені надій на те, що після розірвання нашим об’єднанням співпраці з РФ рідна держава при проведенні тендерів буде надавати перевагу українським виробникам, і ми одержимо довгоочікувані замовлення від таких державних компаній, як "Укргазвидобування", "Укртрансгаз", "Енергоатом".

А що вийшло? У результаті непрозорих тендерів, проведених "Укргазвидобуванням", із 400 млн грн сумські машинобудівники змогли отримати тільки 6% від цього обсягу. Ми вимушені працювати неповний робочий тиждень, оформляти простої. А замовлення дісталися сумнівним виробникам, в яких ані виробничих площ, ані персоналу немає.

Посилання керівників "Укргазвидобування" на неконкурентоспроможність нашого обладнання не витримує ніякої критики, адже наше обладнання десятиліттями успішно працює на всіх континентах світу.

Шановний Володимире Борисовичу, закликаємо Вас взяти під особистий контроль проведення закупівель державними підприємствами-монополістами. Ми сподіваємося, що Ви не допустите повторення подібного!

А небезпека повторення такої ситуації є. На це вказує полеміка, яка зараз розгортається довкола очікуваних тендерів ПАТ "Укртрансгаз". У ЗМІ поширюється низка негативних публікацій, як-то: опублікована інформаційним сайтом "Наші Гроші" стаття "Кубів вирішив передахувати "Укртрансгаз", як раз, коли той оголосив три тендери на 4 мільярди".

Наголошуємо, що Сумське НВО не є єдиним виробником продукції для повної реконструкції газових компресорних станцій в Україні. Є ще як мінімум десяток українських підприємств, котрі можуть виконувати такі роботи, серед яких: "Мотор-Січ" та "Зоря-Машпроект". Невже комусь не зрозуміло, що обравши генпідрядником когось із вітчизняних виробників, до роботи буде залучений широкий ряд українських підприємств-виробників матеріалів, комплектуючих, устаткування? А все це вітчизняна економіка, відрахування у бюджети різних рівнів, заробітна плата і добробут українців!!!

Пане Прем’єр-міністре, сподіваємося на Ваш державницький підхід до викладеної нами проблеми. Ми за чесну конкуренцію! Ми за те, щоб наша держава процвітала! А зробити це можна лише тоді, коли розвиватиметься українська економіка та промисловість.

Дуже розраховуємо, що Ви не залишите поза увагою наше звернення. Трудовий колектив підприємства уже на межі і готовий відстоювати свої робочі місця навіть під стінами Уряду!

Звернення затверджено на зборах представників структурних підрозділів ПАТ "Сумське НВО"

27.09.2016р.

За дорученням,

Голова профкому І.І.Совгіра

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам