Зубна щітка, нитка та іригатор: що обрати для догляду за зубами

Догляд за ротовою порожниною — одна з найважливіших етапів щоденних гігієнічних процедур. Регулярне якісне чищення — запорука здоров’я зубів та ясен. Щоб досягти максимального результату, однією щіткою і пастою не обійтись. Процес чищення має бути комплексним.

Щітка для зубів: види та способи чищення

Зубна щітка відіграє одну з найважливіших ролей під час чищення ротової порожнини. Проте, треба знати яким видом користуватися. Від цього залежить результат чистки зубів.

Звичайні щітки поділяються на м’які, середньої жорсткості та жорсткі.

М’якими щітками варто користуватися при чутливих яснах, гінгівіті, пародонтиті та пародонтозі. Також їх радять стоматологи для дітей і підлітків. Зверніть увагу на товари Oral-B. Серед такого різноманіття ви точно знайдете відповідний варіант для себе або дитини.

Щітками середньої жорсткості рекомендовано користуватися людям з нормальними яснами та зубами. Чистіть зуби двічі на день такою щіткою і насолоджуйтеся незрівнянною усмішкою.

Жорсткі щітки призначені для ретельного очищення ротової порожнини та максимально видаляють зубний наліт. Такі види рекомендовано для курців, яким потрібно чистити зуби інтенсивніше, щоб зберегти їх природну білизну та свіжий подих якомога довше.

Під час чищення не варто забувати про те, що наліт на язику також потрібно видаляти. Тому, вибирайте щітку зі спеціальною гумовою подушечкою для очищення щік і язика.

Нитка для зубів: як користуватися та вибрати

Щоб результат догляду за ротовою порожниною був максимально ефективним, однієї щітки замало. Цей процес має бути інтегрованим. Для кращого ефекту скористайтеся одразу після чищення зубів спеціальною ниткою. За її допомогою ви легко видалятимете часточки їжі, які не вичистили щіткою.

Вони також бувають декількох видів:

  • круглі нитки — найкращий варіант для очищення великих міжзубних проміжків;

  • пласкі нитки призначені для зубів, що щільно притиснуті один до одного.

Користуватися зубною ниткою можна як для профілактики, так і для особливого догляду під час носіння брекетів, ортодонтичних пластин або вставних конструкцій. Вибір ниток для зубів досить великий, ви навіть можете підібрати для себе ароматизовані вироби: ментолові, фруктові чи з ароматом холодної м’яти. Чудовий посмак і якісне чищення вам гарантовані!

Іригатори — пристрої для досконалого чищення

Розглянувши всі найефективніші засоби для догляду за ротовою порожниною, не можна забувати про ідеальну розробку стоматологів та інженерів — іригатор. Це пристрій для ідеального прочищення пазух ясен, міжзубних проміжків і зубів, імплантатів. Він вирізняється тим, що дає змогу зробити процедуру чищення приємною і максимально якісною. Інтердентальна гігієна особливо важлива для тих, хто має вставні конструкції, вініри або брекет-системи, коронки тощо.

Принцип роботи іригатора полягає у розпиленні води різними струменями. Подавання води відбувається у декілька способів: м’яке, жорстке, масажувальне. Для кожного виду існують певні насадки.

Перший тиждень лікарі рекомендують використовувати лише м’який струмінь води, щоб не пошкодити ясна. Потім можна поступово переходити на масування ясен. Для цього необхідно поставити насадку з масажувальним наконечником і ввімкнути режим пульсування. Згодом спробуйте інтенсивне чищення сильним струменем води. Такий спосіб найдоречніший для курців, що мають наліт на зубах і для тих, хто носить брекет-системи — так ви позбудетеся найменших часточок їжі.

Регулярне користування іригатором запобігає виникненню пародонтиту, гінгівіту та інших хвороб ротової порожнини. Його зручно брати з собою у поїздки та подорожі. Краще вибирати портативні моделі, якщо ви часто їздите у відрядження або подорожуєте.

Ополіскувач ротової порожнини: види та особливості

Наступною ланкою ланцюжка комплексного чищення є ополіскування ротової порожнини. Як відомо, ополіскувачі знищують понад 95% шкідливих бактерій, що залишаються після чищення зубною пастою.

Існують такі види ополіскувачів ротової порожнини:

  • Традиційні (призначені для щоденного легкого очищення зранку, ввечері або після кожного приймання їжі);

  • Лікувальні (використовують за призначенням лікаря для лікування захворювань ротової порожнини).

Ефект такого засобу залежить від правильного застосування. Якщо це концентрована рідина, то досить декілька крапель розвести у склянці води. Якщо ж це звичайний антибактеріальний ополіскувач, то пропорції вказані на пляшці. Якщо ви прихильник органіки, то сміливо експериментуйте з приготування натуральних ополіскувачів без домішок у домашніх умовах. Найпростішим і найефективнішим домашнім ополіскувачем є засіб з кокосового масла. Воно знищує стрептококи, що призводять до руйнування зубів. Приготуйте власноруч лікувальний і водночас профілактичний ополіскувач!

Рецепт

  • 1 ст. ложка кокосового масла;

  • 1 краплина ефірної олії холодної м’яти.

Ополіскувач натуральний, а усмішка білосніжна!

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам