Эксперт: экс-руководители комбината «Украина» «зачищают» в медиа информацию про свои оффшоры

Колишнє керівництво поліграфкомбінату «Україна» намагається вилучити з інтернету інформацію про сплату роялті з виготовлення іноземній компанії. Про це в ефірі телеканалу 112-Україна заявив директор агенства Communication group Володимир Манько.

«Існує один естонський офшор на який «капають» гроші з кожного нашого біометричного закордонного паспорту… У документ вживлена голограма, захисний елемент і колишнє керівництво поліграфкомбінату «Україна» привласнило собі права на цю голографічні елементи. Ця інформація є у мас-медіа. Зараз ці корупціонери вкидають величезні кошти, роблять величезні зусілля, щоб «зачистити» у медіа цю інформацію про їхні корупційні діяння на голограмах, про заробіток за рахунок сплати роялті з кожного документа», — заявив Володимр Манько.

За словами експерта, «з кожного біометричного паспорта «капає» 1 євро в естонський офшор». «Давайте порахуємо скільки паспортів зробили українці? Здається 10 мільйонів», — стверджує Володимр Манько і радить владі зробити все, аби прикрити цю схему виведення грошей

Як раніше повідомлялося, адвокатська компанія «Котул, Вершигора, Павловський та партнери» звернулся до Генпрокуратури із проханням відкрити провадження за статтями «нанесення збитків держави в особливо великих розмірах», «відмивання коштів отриманих злочинним шляхом» та «створення організованої злочинної групи», а до СБУ напривили заяву про відкриття провадження за статтею «розголошення державної таємниці».

У поданих заявах фігурують прізвища чинного керівника поліграфкомбінату "Україна" Юрія Оніщенка, екс-директора комбінату Максима Степанова та чинного голови ДМС України Максима Соколюка, зазначає телеканал. За даними адвокатів, у період із 2013-го до 2019 року за кордон на рахунки естонської фірми Feature OU, яку пов'язують із сім'єю Максима Степанова, було виведено приблизно 3 млрд грн державних грошей.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам