Дебилизатор Вакарчук

Если Дмитрий Табачник появляется в светлом костюме в Раде – значит, будет выступать с парламентской трибуны. Есть такая примета. На этот раз Дмитрий Владимирович крепко приложил министра образования, предложив от имени фракции послать его… По крайней мере, в отставку. Ниже мы приводим полный текст выступления Табачника. Чтобы его смог прочесть Вакарчук, публикуем на украинском.
Шановні народні депутати, шановний Голово Верховної Ради!

Хочу привернути вашу увагу до проблеми, що стосується життя та долі кожної родини. Діяльність міністра деінтелектуалізації України Вакарчука, вже найближчим часом матиме катастрофічні наслідки для майбутнього країни. Мине кілька років, і завдяки тотальній руйнаціїї системи освіти ми втратимо професійні кадри в усіх галузях науки, техніки та промисловості.

Завдяки заміні школи знань агресивною ідеологізацією освіти, Україна швидко перетворюється на абсолютно неконкурентоспроможну у зовнішньому світі резервацію. Фактично мова йде про цілеспрямоване знищення освіти та інтелігенціїї, як класу та умов для його відтворення.

Другий рік поспіль, всупереч Конституції та законам України, за наказом Вакарчука відбувається антигуманний і непрофесійний експеримент над мільйонами учнів, їхніх батьків та сотнями тисяч вчителів і викладачів.

Мова йде про тестування, коли політичний фарс підноситься до рівня реформування освіти, коли абсолютизація лише однієї з форм оцінювання знань призводить до руйнації системи освіти, автономії університетів, порушення прав громадян.

Чого вартий лише обов’язковий мовний тест, що закрив доступ до ВУЗів майже кожному десятому випускнику, зокрема блискучим знавцям фізіки, хімії, математики. Таких лише цього року майже 40 тисяч — переважно це зламані долі дітей зі Сходу та Півдня України. Вони будуть вимушені їхати до інших держав, де освітою керують професіонали, а не вакарчуки. Це тільки вакарчукам не потрібні нові Вернадські, Корольови, Ландау та Патони.

До такої системи оцінювання знань дійшла лише Північна Корея, де жодна, навіть геніальна дитина не отримає вищу освіту, якщо не складе іспит з вчення чучхе.

Ми не маємо право мовчати, що тестування, як воно нав’язано Вакарчуком руйнує освіту, суперечить Конституції, брутально порушує закони та права людини.

Так, міністр-професор своїм наказом де-факто анулював атестати про середню освіту випускників всіх, в тому числі й попередніх років. Атестат зараз — нічого не вартий папірець. Жоден з Вас, присутніх в цій залі не зможе одержати на підставі атестату вищу освіту, хоча це гарантовано законом. Для цього потрібно буде записуватись та щороку за гроші складати тестування.

Тестування, яке в усьому світі є лише однією з форм перевірки якості знань, у недолугому розумінні міністра-руйнівника перетворилося на «засіб боротьби з корупцією» та повністю відбило в учнів бажання опановувати знання.

Учнів взагалі привчають, що думати і вчитися не потрібно: достатньо навчитись правильно вгадувати тестувальні кросворди, ставлячи відмітку у потрібному місці.

Освіта опинилась у міністерському фактологічному капкані – виховується покоління, яке привчають до суто механічних дій.

Багаторічна праця вчителя зневажається і стає нікому непотрібною. Учнів змусили обирати три предмети — інші стають зайвими. Судячи з зізнань ректорів, пан міністр, мабуть єдиний в країні, хто не знає скільки коштує в центрах тестування необхідний сертифікат.

Неможливо вигадати більшого морального приниження тисяч вчителів та викладачів, яких міністр вважає суцільними корупціонерами.

Практика проведення тестування у квітні-травні, ще до закінчення навчального року, перетворює навчання в фікцію, а роботу вчителів на суцільне божевілля, враховуючи те, що в школі є ще десять класів, крім випускного. Майже всю роботу по проведенню тестування, міністерство протизаконно поклало на вчителів, що є виключно українським ноу-хау.

Розпочатий процес руйнації жодною мірою не обмежується середньою освітою, а нищить її в цілому. Нищить без надії повернути втрачене.

Міністр брутально розчавив автономію ВУЗів, перед якою колись відступали самодержавні монархи. Йому байдуже, що чинне законодавство закріпило за університетами невід’ємне право самостійно обирати форми відбору студентів, право самостійно шукати талановиту молодь. Вакарчук вважає, що директиви його міністерства важать більше ніж Конституція та закони, що гарантують кожному право на отримання освіти.

Це вже не просто непрофесіоналізм, це – злочин, якому ми зобов’язані дати відповідну оцінку.

Не можна заплющувати очі й на те, що міністр Вакарчук взагалі не має морального права бути членом уряду — адже за весь час перебування в уряді він, на порушення чинного законодавства, демонстративно не оголошує конкурс на заміщення посади ректора Львівського університету, зберігаючи її за собою на випадок звільнення. Така людина взагалі не має права керувати освітою країни і калічити майбутні покоління.

Саме тому сьогодні ми вносимо проект постанови про відставку міністра-непрофесіонала Вакарчука.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам