Криль: в скандале с растлением детей депутаты совершают еще одно преступление – эксплуатируют несовершеннолетних

Гучний скандал зі зґвалтуванням дітей за своїм суспільним резонансом вже став нарівні з убивством журналіста Георгія Гонгадзе, «плівками майора Мельниченка» і отруєнням Віктора Ющенка. Як і ці справи, звинувачення у розтлінні неповнолітніх, в яких названо прізвища трьох народних депутатів, одразу ж перейшли з суто юридичної площини в політичну, викликали облудні домисли та підтасовки. Так народний депутат, голова Єдиного Центру Ігор Кріль сьогодні прокоментував останні перипетії навколо цього брудного злочину.

Політик констатує, що деякі політики негайно використали інформацію про насильство над неповнолітніми як засіб зведення рахунків і паплюження конкурентів. По суті, діти зазнали подвійної експлуатації – сексуальної та політичної. Однак якщо у першому випадку винні можуть бути покарані судом, то у другому – депутати не понесуть жодної відповідальності за те, що своїми заявами не допомогли у встановленні істини, проте використали дітей як видатковий матеріал у політичному суперництві.

«Це – хімічно чистий цинізм», – заявляє Ігор Кріль – «в якому немає ані молекули моралі, честі і порядності. Окремі затяті захисники підмоченої політичної репутації вже витягли давно зотлілі звинувачення, які не лізуть у жодні ворота. Не менш принизливим для парламенту є й те, що багаторічна ідея про скасування необмеженої депутатської недоторканності стала актуальною тільки після того, як прізвища депутатів засвітилися у страшному злочині».

На переконання голови Єдиного Центру, фігуранти цього скандалу повинні були б добровільно написати заяву і зняти з себе депутатський імунітет на період розслідування. Цим кроком вони могли б, принаймні, відкинути емоційні підозри у причетності до злочину і відкрито підтвердити готовність співпрацювати зі слідством. Адже у такому разі всі їхні публічні висловлювання та свідчення матимуть зовсім інше значення у кримінальній справі.

Політик відзначив, що свою позицію у цьому питанні не висловила Юлія Тимошенко, хоча дуже серйозні звинувачення стосуються представників саме її політичної сили. Особливо важливо почути ставлення очільниці БЮТ до цього скандалу з огляду на те, що за останні чотири місяці стався другий випадок, коли безчинства пов’язують із народними депутатами з цього блоку. Фігурант іншого резонансного злочину – колишній депутат-«бютівець» В.Лозінський – і досі гуляє на волі.

«Напевно, Юлії Володимирівні варто відповісти на запитання, чому персонажами кримінальних історій є її колеги по БЮТ. Інакше її мовчанка лише посилюватиме найсумніші підозри. Так само міністру внутрішніх справ в уряді Ю.Тимошенко справу про ґвалтування малолітніх треба сприйняти як професійний виклик, а не використовувати її як привід для піар-контратак і відбілювання непривабливого образу МВС», — наголосив Ігор Кріль.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам