Криль: закон о госзакупках важнее кадрових вопросов

«Законопроект про державні закупівлі парламент повинен розглянути вже наступного тижня. Не можна допускати, аби суми, що дорівнюють п‘ятій частині доходів державного бюджету, ділилися в ручному режимі», – так прокоментував голова Єдиного Центру, народний депутат Ігор Кріль інформацію про те, що Кабмін у закритому режимі дозволив держзакупівлі на суму 52 млрд. грн. без проведення тендеру.

«Державні закупівлі завжди були джерелом корупції, яка досягла жахливого розмаху за існування сумнозвісної Тендерної палати. Тому не можна допустити, щоб в умовах, коли для держави важлива кожна копійка, питання десятків мільярдів вирішувалося у закритих чиновницьких кабінетах», – наголосив політик.

Він також нагадав, що з початку року у Комітеті з питань економічної політики опрацьовується законопроект, який був розроблений представниками Міністерства економіки та Світового банку. «За свідченнями експертів, цей законопроект передбачає цивілізовані правила гри у сфері державних закупівель, без тендерного рейдерства та різновидів тендерних палат. Але пройшов вже майже рік, а найбільш масштабна корупційна схема в державі продовжує приносити надприбутки ділкам від влади».

Політик зазначає, що Єдиний Центр постійно наголошував на потребі наведення порядку у сфері використання державних коштів. «Державні закупівлі – це не лише питання виконання державою своїх функцій, це – потужний інструмент стимулювання економіки, який у кризовий період є чи не єдиним дієвим засобом підтримки окремих галузей», — наголосив Ігор Кріль.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам