Петьовка: у правительства есть неделя на доработку бюджета

«В уряду і парламенту є достатньо часу, щоб країна увійшла в новий рік із бюджетом. Для цього Кабінет Міністрів, відповідно до законодавства, має наступного четверга подати до Верховної Ради доопрацьований проект кошторису країни, щоб він був розглянутий парламентом вже на початку грудня. Головне, щоб ні в уряді, ні в парламенті не політизували це питання», – переконаний член Президії Єдиного Центру, народний депутат Василь Петьовка.

Політик наголошує, що при доопрацюванні головного кошторису країни, уряд повинен врахувати головні помилки, допущені ним при розробці цьогорічного бюджету. «По-перше, його потрібно обраховувати на реальних макроекономічних показниках. Не потрібно брати параметри ВВП, інфляції, рівня безробіття зі стелі, а потім годувати суспільство байками про «виконання та перевиконання» і приховувати статистику», — зазначає народний депутат.

«По-друге, при підготовці держбюджету слід врахувати закон про підвищення держстандартів. Це питання не обговорюється. Є закон, який уряд зобов’язаний виконувати».

Також Петьовка звертає увагу, що важливі для країни проекти, зокрема підготовка до Євро-2012 і модернізація газотранспортної системи, мають бути забезпеченні реальними коштами. «Проекти розвитку не можуть фінансуватися з порожнього Стабілізаційного фонду. Бо повториться цьогорічна ситуація – ні коштів, ні розвитку, а банальне переливання з пустого у порожнє, з намаганням знайти виправдання. Хочу наголосити, що вкладання державних грошей у такі проекти обертається і новими робочими місцями, і активізацією вітчизняної промисловості. Тому важливо в бюджеті вказати реальні, а не міфічні джерела фінансування цих видатків», — зазначив політик.

На думку народного депутата, владі завжди важко відмовитися від можливості вручну розподіляти бюджетні кошти. «Саме таку можливість надає уряду вчасне неприйняття бюджету. Особливо така спокуса зростає під час виборів, коли заручниками ручного управління стають в першу чергу місцеві органи влади», — наголосив В.Петьовка.

Політик нагадав, що Єдиний Центр неодноразово наголошував, що держбюджет-2010 має бути прийнятий до початку нового року. «У посткризових умовах, під час виборчих компаній, які нас очікують у наступному році, країна повинна мати чіткий фінансовий план, який би не залежав від перестановок у владі», — наголосив Василь Петьовка.

Версия для печати

Гороскопы на сегодня

#horoukrnet {margin:-5px 0 5px 0;}
#horoukrnet a {text-align: center; font-weight: normal; color: #000; text-decoration: none; font-size: 8pt;}
#horoukrnet img {vertical-align:top;margin-top:5px;}

Загрузка…

Видео новости

#videoukrnet .unp-descr {text-align:left; padding-right:15px!important; margin-top:0px!important; padding-left:5px; width:41%;}
#videoukrnet .unp-frame {width:100%;}
#videoukrnet .unp-corner2-lt { width:32%; *width:31.5%; margin-left:1%; *margin-left:5px;}
#videoukrnet .unp-corner2-lb { overflow:hidden; height:80px;}
#videoukrnet .unp-corner2-lb img {}
#videoukrnet .unp-corner2-lb a { float:left; display:block;}
#videoukrnet .unp-play-logo { display:none;}
#videoukrnet .unp-border-v {padding-top:0px;}

Загрузка…
Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам