Криль: внеочередная сессия ВР станет поводом для сведения политических счетов

На позачерговій сесії Верховної Ради подолання вето президента на закон про виділення 1 млрд. гривень на боротьбу з епідемією грипу стане питанням не медицини і фінансів, а політики. Такий прогноз перебігу подій у парламенті сьогодні висловив голова Єдиного Центру, народний депутат України Ігор Кріль.

Політик звернув увагу, що з моменту оголошення цієї ініціативи БЮТ у пропонований порядок денний вже внесено конфліктний елемент. «Урядова політична сила виносить на розгляд Ради питання, для вирішення якого необхідно щонайменше 300 голосів. Однак жодних попередніх консультацій, насамперед із Партією регіонів, проведено не було. Імовірно, БЮТ у такий спосіб намагається закріпити за собою політичну першість у чутливій і резонансній справі – протидії поширенню епідемії грипу та ГРВЗ. Через те регіонали явно почуваються ошуканими і вже заявили про намір не підтримувати виділення «грипозних» грошей».

На думку Кріля, позачергова сесія знову стане ареною для з’ясування політичних стосунків, а не для прийняття зважених рішень. У зв'язку з тим депутат нагадав, що фракції БЮТ і ПР майже одностайно голосували за додаткові бюджетні асигнування на боротьбу з пандемією.

«Напевно, не варто витрачати кошти платників податків на скликання сесії, яка стане черговою серією в мильній опері взаємних нападок, звинувачень і самореклами. Депутати від Єдиного Центру готові взяти участь у голосуванні лише за умови, коли воно слугуватиме потребам суспільства, а не піар-цілям політичних сил, лідери яких зараз посилено змагаються за народну любов на виборах президента», — наголосив Кріль.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам