Криль: кандидаты в президенты должны прекратить нагнетать панику вокруг темы фальсификаций

«Заяви Тимошенко, Януковича, Ющенка, Литвина та інших кандидатів у президенти щодо можливих фальсифікацій виборів є нічим іншим як створенням інформаційного поля для майбутніх торгів та судових воєн. Потрібно припинити нагнітати паніку навколо технічних проблем проведення виборів», — так прокоментував голова Єдиного Центру, народний депутат України Ігор Кріль численні висловлювання політиків на тему фальсифікації результатів голосування.

Політик, зазначив, що спостерігачі на президентських виборах в Україні, у тому числі й від таких авторитетних міжнародних організацій як ОБСЄ, жодних серйозних порушень досі не зафіксували. Більшість спостерігачів зараз говорить лише про ймовірні ризики, а не про конкретні факти порушень. А такі типові порушення, як наприклад фінансування політичної реклами з тіньових фондів, чи заниження тиражу друкованих агітаційних матеріалів, були і під час попередніх кампаній. Але вони ніколи суттєво не впливали на результати виборів. «Сьогодні практично кожен із основних учасників виборчих перегонів має достатні організаційні та фінансові можливості, щоб контролювати кожен крок своїх опонентів та упередити будь-які можливі незаконні дії до та під час голосування», — наголосив народний депутат.

На думку Кріля, основні кандидати можуть швидко вирішити більшість проблем, навколо яких вони перед телекамерами нагнітають паніку. «Реальні загрози, які сьогодні можуть завадити проведенню прозорих та демократичних виборів в Україні, створені руками самих фаворитів виборчих перегонів. Перша загроза – недостатнє фінансування підготовки та проведення виборів. Друга – прогалини у законодавстві, які не створили надійних запобіжних механізмів проти фальсифікацій», — наголосив політик.

Кріль вважає, що кожну з цих проблем можна вирішити ще до 17 січня. «Тимошенко, як чинний прем’єр-міністр, може вирішити питання фінансування виборів, внісши проект бюджету на 2010 р. до Верховної Ради із відповідними статтями. В.Янукович, як лідер опозиції, разом із фракцією Партії регіонів може розблокувати процес внесення змін у виборче законодавство. Президент та спікер, не зволікаючи з підписанням цих законопроектів, мають можливість прискорити набрання їх чинності», — наголосив голова Єдиного Центру.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам