Криль: «Единый центр» призывает лидеров ведущих политических сил принять закон об открытых списках еще до выборов президента

Обрання представницьких органів влади за відкритими партійними списками треба узаконити невідкладно, до першого туру виборів президента України. Таке переконання сьогодні висловив голова Єдиного Центру, народний депутат Ігор Кріль.

Він повідомив, що надіслав офіційне звернення на адресу президента Віктора Ющенка, голови Верховної Ради Володимира Литвина, прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та лідера Партії регіонів Віктора Януковича, в якому закликає їх без зволікання винести це питання на розгляд парламенту. «У своєму листі я апелюю саме до цих політиків як до лідерів провідних політичних сил, що представлені у Верховній Раді. Вони особисто не раз висловлювалися за те, щоб змінити виборчий закон і запровадити відкриті списки. Зараз саме час це зробити, тобто проголосувати за відповідні зміни до президентських виборів. Це дасть змогу відкинути всі спекуляції і, таким чином, провести весняну виборчу кампанію до місцевих Рад вже на удосконаленій виборчій основі».

У зверненні голови Єдиного Центру, зокрема, йдеться про те, що вибори за закритими партійними списками знижують якість органів влади та фактично усувають людей від безпосереднього формування влади. Внаслідок цього стрімко падає ефективність державного управління, а суспільство все більше не довіряє владним інститутам. Однією з ознак такої апатії є невпинне зростання числа тих, хто відмовляється ходити на вибори.

На думку Кріля, голосування за відкриті списки чи навмисне ігнорування цього питання перевірить політичні сили та їхніх лідерів на відповідність їх позиції інтересам держави. «На сьогодні немає жодних перешкод для обговорення цього питання на черговому пленарному тижні. Наша політична сила внесе власний законопроект у Раду, аби у підсумку була прийнята найоптимальніша модель. Тоді з’являється надія на те, що Партія регіонів і БЮТ, нарешті, втратять підстави для взаємних звинувачень у протягуванні в парламент масажисток, охоронців і водіїв. А якщо без сарказму, то із запровадженням відкритих списків буде зроблено вагомий поступ до удосконалення влади в країні», — зазначив голова Єдиного Центру.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам