Криль: в регионах активно поддерживают инициативы «Единого Центра» относительно открытых списков

Зусилля Єдиного Центру щодо запровадження відкритих списків на виборах до представницьких органів влади активно підтримують у регіонах. Таку оцінку сьогодні висловив голова партії, народний депутат України Ігор Кріль, проаналізувавши перші підсумки партійної кампанії зі збору підписів під зверненням до кандидатів на посаду президента з вимогою змінити виборче законодавство.

Він пояснив, що обласні організації Єдиного Центру відкрито звернулися до регіональних керівників інших політичних сил, громадських об’єднань, авторитетних діячів із закликом виробити спільну позицію щодо необхідності законодавчого закріплення відкритих списків. В організованих партійцями «круглих столах», які цими днями вже відбулися у половині областей, взяли участь представники низки партій, у тому числі представлених у Верховній Раді. Йшлося про важливість негайної зміни недосконалого виборчого законодавства, яке не дозволяє громадам напряму делегувати владні повноваження конкретним особам.

«На регіональному рівні всі вади існуючої системи особливо болісні. Люди добре знають, що дуже часто під партійними прапорами та гаслами до місцевих органів влади проникають корупція, сірість і невігластво. Тому цілком зрозуміло, що всі конструктивні ініціативи, які мають зламати такий стан справ, знаходять широке схвалення серед місцевих політичних еліт».

За висновками Кріля, регіональна кампанія Єдиного Центру чітко окреслила дві тенденції. Перша – це підтримка звернення до кандидатів у президенти тими партіями, лідери яких претендують на найвищу посаду. Це Партія регіонів Януковича, «Наша Україна» Ющенка, «Фронт змін» Яценюка і Народна партія Литвина. В окремих областях до ініціативи єдиноцентристів приєдналися представники кандидатів у президенти Тігіпка, Костенка, Тягнибока та Мороза, а також місцеві осередки «Народної самооборони», КУН, «Відродження», партії «Реформи і порядок» .

Друга тенденція полягає у категоричній відмові представників БЮТ підтримати вимогу про запровадження відкритих списків. Кріль зауважив, що така позиція прямо суперечить обіцянці Тимошенко, записаній в її кандидатській програмі. «Отже, напрошується два висновки: або лідер БЮТ нещира і лукавить, або регіональні «біло-сердечні» осередки з якихось вагомих причин дуже не хочуть іти на травневі вибори до місцевих Рад за відкритими списками».

Лідер Єдиного Центру відзначив, що на сьогодні у Верховній Раді є щонайменше 260 голосів депутатів із фракцій ПР, НУ-НС і блоку Литвина для ухвалення відповідних законодавчих змін. За їх прийняття має проголосувати і фракція БЮТ. «Інакше Тимошенко треба буде вилучити обіцянку про запровадження відкритих виборчих списків зі своєї програми як кандидата на посаду президента», — резюмував Кріль.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам