Ольга Богомолец написала Тимошенко открытое письмо

В редакцию «Версий» поступило открытое письмо заслуженного врача Украины, профессора Киевского Национального медицинского университета Ольги Богомолец. Публикуем этот документ на языке оригинала.

Вельмишановна Юліє Володимирівно!

Я, Ольга Богомолець, Заслужений лікар України, професор Київського національного медичного університету звертаюсь до Вас у зв’язку з ганебним і брутальним знищенням Вашою командою пам’яті мого прадіда – академіка Богомольця, і життя мого батька професора Березовського.

Сьогодні 13 січня о 10.00 в Печерському районному суді відбулось 13-е слухання у кримінальній справі БЕЗПІДСТАВНО і УМИСНО заведеній на мого батька – професора Березовського В.Я, який в свої 78 років очолює громадський рух захисту Олександрівської лікарні та меморіального парку академіка О.О. Богомольця.

В охоронній зоні парку в центрі міста на вулиці Шовковичній вже вирубано майже 300 дерев, посаджених руками академіка, знищено схил пагорбу. Над Олександрівською лікарнею, могилою і меморіальним парком, захищеним чотирма постановами Кабміну, нависла життєва загроза внаслідок будівництва нової багатоповерхівки компанією «Житлобуд», яка належить депутату і спонсору Вашої фракції пану І.Куровському .

Відбувається не лише фізичне знищення історичних пам’яток національного значення, а й моральне і фізичне знищення громадян України, які захищають свої права. Здоров’я і життя мого батька – людини, яка готувала першого українського космонавта до випробувань у космосі, внаслідок фізичних травм, нанесених найманими охоронцями забудовника та морального гноблення, якого він зазнає під час судових засідань, що тривають вже понад рік, є під загрозою.

Неодноразово я передавала Вам і пану Турчинову через вашу приймальню і депутатів Н.Королевську і В.Уколова громадські звернення і підписи 5000 людей, які протестують проти державного злочинства.

У випадку втрати мого батька і проявів громадської непокори – відповідальність за це покладаю на Вас.

Ольга Богомолець
Заслужений лікар України,
професор Київського національного
медичного університету,
Директор Інституту дерматології і косметології

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам