Балога: Смешанная система выборов повернет власть лицом к людям

«Сьогодні Президент може бути як автором усіх перемог, так і єдиним винуватцем невдач. Адже концетрація влади в одних руках означає одночасно концентрацію відповідальності». Таку думку сьогодні висловив лідер Єдиного Центру Віктор Балога, виступаючи у Рівному на партійному зібранні кандидатів у депутати місцевих органів влади.

За словами політика, нова–стара Конституція забирає у Глави держави можливості перекладати вину за поганий стан справ в Україні на непрацюючий парламент, неефективний уряд чи некомпетентних чиновників. «Пунктом номер один мають стати економічні реформи, які так і не почались, хоча уряду вже сім місяців. Лише швидкі і відчутні для кожної людини позитивні зміни здатні нейтралізувати негативний ефект від конституційного фінта влади. Якщо цього не станеться, перспектива цієї влади – небуття».

На переконання В.Балоги, реформування також потребує надмірно роздутий державний апарат. «Єдиний Центр і я особисто неодноразово пропонували Президенту, як модернізувати уряд і всю виконавчу владу. Це здатне зберегти сотні мільйонів бюджетних гривень. Зараз Президент може це зробити сам. Звісно, що уряд і чиновники проти. Однак саме те, як буде реформований Кабмін і державні адміністрації, покаже, чи Президент є національним лідером, чи він залишається лише керівником своєї команди».

Аналізуючи перебіг виборчих перегонів, лідер Єдиного Центру констатував, що регіональні організації партії загалом впоралися із поставленими завданнями. «На мою думку, за кількістю кандидатів партія може гідно суперничати з будь-якою політичною силою, зокрема, і з правлячою партією. Звісно, Партія Регіонів є нашим головним конкурентом. Залежно від регіонів, з нами також серйозно суперничають «Батьківщина», «Сильна Україна», «Фронт змін», «Свобода». Інші партії, судячи з усього, не здатні створити нам якусь серйозну конкуренцію».

Під час прес-конференції, коментуючи на прохання журналістів заяву Президента про можливе повернення до змішаної системи виборів, В.Балога сказав, що потрібно покінчити з практикою переписування виборчих правил під забаганки тієї чи іншої політичної сили, яка приходить до влади. «Однак змішана система виборів країні необхідна. Тоді люди делегуватимуть мандат своєї довіри адресно, чітко розуміючи, кого вони обирають і що цей політик здатен зробити в конкретному регіоні. Виборці мають знати своїх обранців в обличчя, тоді і з’явиться надія, що влада повернеться обличчям до людей», — зазначив лідер Єдиного Центру.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам