Фермеры поддержали законопроект "О внесении изменений в ЗУ"О государственной поддержке сельского хозяйства в Украиные"


Сьогодні, 15 лютого 2011 року, відбувся 21-й з’їзд фермерів та приватних землевласників. Однією з основних тем на з’їзді стало обговорення законопроекту № 8053 «Про внесення змін в Закон України «Про державну підтримку сільського господарства в Україні». Фермери підтримали законопроект, який вносить системні та еволюційні зміни на зерновому ринку України, що в першу чергу, спрямовані на захист інтересів вітчизняних сільгоспвиробників та держави, повідомляє кореспондент ІМК.

Учасники з`їзду зазначили, що головною проблемою вітчизняного сільськогосподарського ринку довгі роки була гегемонія іноземних трейдерів. Це призводило до того, що Україна залишалась полігоном для досягнення власних інтересів транснаціональних корпорацій. Саме вони, не вкладаючи гроші в агропромисловий комплекс, диктували цінову політику на внутрішньому ринку зерна, та визначали, скільки буде заробляти український селянин та фермер. Ті мізерні дотації, які Україна виділяла своїм сільгоспвиробникам, в решті решт, йшли на здешевлення закупівельних цін для іноземних трейдерів.

На думку фермерів, прийняття законопроекту дозволить забезпечити продовольчу безпеку України, захистити інтереси вітчизняних сільгоспвиробників та відстоювати державні позиції на міжнародних ринках, а Україна повинна стати повноцінним учасником на зерновому ринку.

Під час з’їзду вітчизняні сільгоспвиробники також підтримали створення Державної продовольчо-зернової корпорації України, яка вводить систему форвардних закупівель зерна у вітчизняних товаровиробників, і яка на простих та прозорих умовах зможе забезпечити їх необхідним фінансовим ресурсом.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам