Мэр Черновцов засекретил заседание горсовета?

В Чернівцях за дорученням мера Миколи Федорука припинились прямі трансляції сесій міської ради. Більшість депутатів вимагають відновити прямі трансляції засідань міськради проте мер ігнорує ці вимоги.

Причина — гострі запитання щодо спрямування бюджетних коштів та фінансового стану бюджетоутворюючих комунальних підприємств. Про це повідомили журналісти та головні редактори провідних видань регіону у відкритому листі до президента, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради України.

За словами представників ЗМІ лише нещодавно телеканал ”Чернівці”, пакетом акцій якого володіє Чернівецька міська рада розпочав регулярні трансляції засідань сесії міської ради.

Але мер дав вказівку технічним службам, без яких трансляція неможлива, не з’являтися до сесійної зали.

„Яка така секретна і закрита інформація озвучується у сесійній залі, що вона не може стати доступною для громади? – цікавляться журналісти. — Невже у Чернівецькій міській раді вирішується більш важливі і фінансовоємні питання, аніж у Верховній раді, де постійно ведуться прямі трансляції?”

Представники ЗМІ вимагають від вищих державних посадовців розібратись в ситуації та повернути свободу слова до Чернівецької міської ради.

Під цим зверненням підписались:

А.Гаргаля, журналіст газети «Погляд», С.Сулима, головний редактор газети «Свобода слова», власний кореспондент газети «Голос України», Д.Вербицький, головний редактор газети «Лібертатя кувинтулуй», В.Китайгородська, редактор газети «Буковинське віче», Л.Чередарик, головний редактор газети «Версії», С.Зарайський, власний кореспондент УНІАН в Чернівцях, керівник порталу «БукІнфо», З.Подкидишев, старший редактор Чернівецького представництва всеукраїнської газети «Експрес», О.Пантюхін, голова правління міської громадської організації «Права людини», журналіст А.Романцов, головний редактор газети «Час 2000», Н.Синюша, заввідділу інформаційних, аналітичних, публіцистичних програм ЧОДТРК (Чернівецька обласна державна телерадіокомпанія), В.Карлащук, заступник головного редактора ВСРУ Національної радіокомпанії України, Д.Миронюк, головний редактор газети «Ва-Банк» Р.Клим, журналіст газети «Свобода слова» В.Старик, член Національної спілки журналістів України

Нагадаємо, 13 січня Верховна Рада України ухвалила закон про доступ до публічної інформації. Даний документ передбачає, що будь-яка інформація, якою володіє чиновник, апріорі має бути доступною для суспільства.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам